Acasă Eveniment Preotul Ciucanu – eliberat în dosarul vaccinărilor fictive

Preotul Ciucanu – eliberat în dosarul vaccinărilor fictive

363
0
DISTRIBUIȚI

Ieri, Curtea de Apel Bacău a admis contestaţiile celor patru inculpaţi din dosarul vaccinărilor fictive, încarceraţi preventiv în martie, şi a dispus plasarea acestora în arest domiciliar. Este vorba Mario Doro Ciucanu, în vârstă de 38 de ani, preotul din satul Cotu Vameş (al comunei Horia), acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la fals intelectual; intermediarul băcăuan Nicolae Timofte (46 de ani); medicul de familie Daniela Grosu (49 de ani, din Gâdinţi) şi asistenta medicală Cristina Munteanu (55 de ani). Hotărârea instanţei este definitivă.

Reamintim că preotul Ciucanu era veriga care făcea legătura între doritorii de certificate de vaccinare fără a se imuniza, asistenta Munteanu şi doctoriţa Grosu.

Anchetatorii au probat că, în decembrie 2021 şi martie anul acesta, preotul a intervenit pe lângă asistenta Munteanu (de la stadionul „Casa Fotbalistului“) şi doctoriţa Grosu, pentru a obţine certificate false de vaccinare în cazul mai multor persoane, cerând 250 de euro, din care el şi-a oprit 50 de euro, iar restul i-a dat doctoriţei. La vremea respectivă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 24 de descinderi în judeţul nostru, Iaşi şi Bacău, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate obiecte, înscrisuri, date informatice, 57.000 de euro şi 22.000 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.