Acasă Eveniment Prejudiciu de 3,5 milioane de lei în dosarul doctorului Lazăr

Prejudiciu de 3,5 milioane de lei în dosarul doctorului Lazăr

509
0
DISTRIBUIȚI
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Consiliul Judeţean s-a constituit parte civilă în procesul în care doctorul Ioan Lazăr, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, a fost trimis în judecată de către DNA, pentru abuz în serviciu.

Aşa cum am relatat în ediţia precedentă, medicul este pus sub acuzare alături de şeful de la Achiziţii (Mihail Popescu) şi afaceriştii Florin Gheorghe Tudor şi Neculai Mazilu, în dosarul achiziţiilor de la Blocul Operator al SJU şi Pediatrie (fapte comise în intervalul 2012-2013). Conform unui comunicat al DNA, CJ a fost prejudiciat cu suma de 3.430.393 de lei, iar pentru recuperarea acesteia instanţa a pus sechestru pe bunurile şi conturile bancare ale inculpaţilor.

„Concret, între cei patru inculpaţi ar fi intervenit o înţelegere prealabilă în legătură cu desfăşurarea procedurii de achiziţie publică în scopul favorizării unei asocieri de firme controlată de cei doi oameni de afaceri. În contextul menţionat mai sus, inculpaţii Popescu Mihail şi Lazăr Ioan ar fi permis implicarea celor doi oameni de afaceri atât la întocmirea documentelor premergătoare organizării procedurii de atribuire, prin care aceştia au stabilit preţul investiţiei, cât şi la activităţile specifice procedurii de licitaţie organizată de Consiliul Judeţean. Acest fapt ar fi condus la câştigarea licitaţiei de către asocierea de firme prin participarea la procedură în calitate de unic ofertant şi la vătămarea intereselor unei alte societăţi comerciale, constând în îngrădirea accesului la procedura de achiziţie publică. Ulterior, cei doi oameni de afaceri ar fi livrat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ aparatură medicală cu 3.430.393 de lei mai scumpă faţă de valoarea de achiziţie (5.109.011 lei). Prin aceste demersuri a fost creat Consiliului Judeţean un prejudiciu în valoare de 3.430.393 de lei, sumă care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea celor doi oameni de afaceri. Consiliul Judeţean a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de menţionată mai sus“, este precizat în comuncatul DNA.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.