Acasă Politica Preferatul liberalilor pietreni este noul preşedinte al PNL

Preferatul liberalilor pietreni este noul preşedinte al PNL

3478
0
DISTRIBUIȚI

l Ludovic Orban a fost ales la congresul de sâmbătă cu un scor de trei ori mai mare decât al contracandidatului său, Cristian Buşoi, susţinut de preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc

Congresul PNL desfăşurat sâmbătă, 17 iunie la Bucureşti, are un câştigător detaşat, în persoana lui Ludovic Orban. Acesta a obţinut din partea delegaţilor veniţi din întreaga ţară să-şi aleagă preşedintele un număr de 3.518 voturi, de trei ori mai multe decât mai tânărul său contracandidat – Cristian Buşoi, care a totalizat doar 952. Imediat după alegerea sa, Orban a ţinut un discurs mobilizator, în care şi-a rei-terat principalele obiective ca şef de partid: câştigarea alegerilor parlamentare din 2020 şi aducerea PNL la guvernare şi susţinerea lui Klaus Iohannis la scrutinul din 2019, pentru câştigarea celui de-al doilea mandat de preşedinte.

„PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare, să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară“, a declarat preşedintele PNL.

Delegaţia nemţeană care a participat la vot a fost formată din 110 liberali, prin-tre care s-au numărat cei mai importanţi membri de partid din judeţ, precum Mugur Cozmanciuc, primarul de Piatra-Neamţ – Dragoş Chitic, alături de consilierii locali ai municipiului, sau primarul de Roman, de asemenea însoţit de colegii din Consiliul Local. Deşi, oficial, Comitetul Director Judeţean a decis să susţină ambele moţiuni, neoficial, cele mai importante organizaţii au fost împărţite în două tabere: Piatra-Neamţ şi Roman l-au susţinut pe Orban, iar Târgu-Neamţ, împreună cu preşedintele Cozmanciuc au fost alături de Buşoi.

Parlamentarii de Neamţ candidează pentru funcţii în conducerea centrală

După alegerea preşedintelui, în interiorul PNL urmează votul pentru celelalte funcţii de conducere, iar din judeţul nostru doi parlamentari – deputaţii Mugur Cozmanciuc şi Laurenţiu Leoreanu – şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, respectiv de vicepreşedinte. Conform statutului partidului, Consiliul Naţional de Coordonare s-a reunit duminică pentru alegerea a patru prim-vicepreşedinţi, a secretarului general, a 16 vicepreşedinţi şi a 16 membri pentru Biroul Executiv şi a trezorierului.

„Candidez pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL – Relaţii Internaţionale. Cred cu toată tăria că, în actualul context internaţional extrem de complicat, singurul partid care a dovedit de-a lungul timpului că are vocaţie istorica şi acţionează în interesul naţional a fost, este şi va fi Partidul Naţional Liberal“, a spus preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

 

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.