Acasă Eveniment Prăpăd în Mastacăn

Prăpăd în Mastacăn

572
0
DISTRIBUIȚI

Incendiu izbucnit marţi după-amiază (7 ianuarie), în gospodăria unui bătrân în vârstă de 89 de ani, din satul Mastacăn, al comunei Borleşti (eveniment relatat în ediţia de ieri) a pornit de la coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, după cum au stabilit pompierii.

Reamintim că alarma s-a dat pe la ora 14, iar la locul evenimentului au intervenit trei echipaje pietrene cu două autospeciale, voluntarii şi o ambulanţă SMURD.

„În urma incendiului au ars: acoperişul unei case şi a unui grajd pentru animale pe o suprafaţă de aproximativ 240 de metri pătraţi, casa de locuit, grajdul pentru animale, 15 tone de plante furajere, un atelier pentru tâmplărie pe o suprafaţă de circa 20 mp, un coteţ, acoperişul unui beci pe o suprafaţă de zece mp, opt mp din acoperişul unui saivan, 40 de metri de gard din lemn, un vagon remorcă în care se aflau articole de îmbrăcăminte şi alte materiale textile, bunurile materiale din locuinţă, acte de proprietate şi alte documente“, a declarat sublocotenentul Irina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Tot pe 7 ianuarie, la ora 19, aceiaşi pompieri pietreni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în oraşul Roznov. Flăcările, pornite de la un scurtcircuit electric, cuprinseseră o autoutilitară parcată în curtea unei case. Militarii au localizat incen-diul şi au evitat extinderea acestuia la locuinţă şi la un alt autoturism aflat în apropiere. Au ars compartimentul motor, bordul, actele proprietarului şi cele ale maşinii. La misiunea de stingere au participat şi pompierii voluntari cu autospeciala din dotare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.