Acasă Eveniment Pompier voluntar călcat de tren

Pompier voluntar călcat de tren

703
0
DISTRIBUIȚI

Adrian Dămoc, un tânăr de 20 de ani, din comuna Săbăoani, pompier voluntar în localitatea natală, a murit în seara de 6 noiembrie, călcat de un tren, în Gara CFR Roman. Tragedia s-a petrecut la ora 19.15, în următoarele împrejurări. Tânărul abia coborâse dintr-un tren, împreună cu alţi doi prieteni şi  n-a mai avut răbdare să plece trenurile din gară, ca să ajungă pe peronul dinspre oraş. Amicii acestuia au sărit gardul care desparte cele două linii ferate, iar Adrian n-a mai apucat să sară gardul la timp şi a fost acroşat de un tren interregio care tocmai venea. Mecanicul de tren, care a încercat să frânzeze, le-a spus anchetatorilor că l-a observat pe tânăr căţărat pe gard, a claxonat de mai multe ori, atenţionându-l să nu treacă de partea cealaltă, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar impactul n-a mai putut fi evitat. La locul evenimentului au intervenit pompierii, cu o autospecială de descarcerare grea, o maşină de stingere şi o ambulanţă SMURD. Victima a fost scoasă de sub tren şi predată echipajului medical, care nu a mai putut decât să declare decesul.

„Regretăm profind dispariţia prematură dintre noi a tânărului Adrian Dămoc, membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Săbăoani. Suntem alături de familie şi de prieteni în aceste triste momente, la fel de îndureraţi ca toţi cei care l-au cunoscut pe colegul nostru salvator.

Ne vom aminti mereu de zâmbetul lui vesel, de optimismul molipsitor şi de implicarea lui sinceră şi totală pentru binele comunităţii. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei! Drum lin spre stele!“, a transmis sublocotenentul Irina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Ju-deţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Tânărul decedat participase, cu echipa SVSU Săbăoani, la mai multe etape ale concursu-rilor destinate pompierilor vo-luntari, iar anul acesta echipa lui reuşise să se claseze pe locul I la faza naţională. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.