Acasă Administratie Poliţia Locală: 153 de amenzi într-o săptămână

Poliţia Locală: 153 de amenzi într-o săptămână

1921
0
DISTRIBUIȚI

153 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 20.050 de lei, au aplicat poliţiştii Poliţiei Locale Piatra-Neamţ în perioada 11 – 17 martie. Cele mai multe dintre acestea, în număr de 86, le-au primit persoanele care au proferat injurii şi au provocat scandal în public, au consumat băuturi alcoolice în locuri nepermise sau care au apelat la mila cetăţenilor.

„Dintre sancţiunile aplicate, 54 au fost pentru apelarea la mila cetăţenilor. În acelaşi context au fost identificate 50 de persoane care au încălcat legislaţia privind actele de identitate şi au fost amendaţi doi adulţi pentru că nu au luat măsuri în ceea ce priveşte supravegherea minorilor. Tot în această perioadă s-a acţionat pentru identificarea persoanelor fără locuinţă, pentru ca acestea să fie conduse mai apoi în centrele speciale ale Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piatra-Neamţ.

Pe 11 şi 12 martie 2019 s-a acordat sprijin lucrătorilor din cadrul DAS Piatra-Neamţ pentru depistarea unui bărbat în vârstă de 55 de ani, care împreună cu familia sa locuia într-un adăpost improvizat  pe malul Bistriţei. Aceştia au fost cazaţi în Centrul Social Împreună.

Cu aceeaşi ocazie au mai fost găsite alte 5 persoane, 2 adulţi şi trei minori, care de asemenea îşi amenajaseră un adăpost improvizat în aceeaşi zonă, pe strada Ecaterina Teodoroiu, motivând că nu au o locuinţă. Şi acestea fost conduse spre a fi cazate în Centrul Social Împreună. Pe data de de 15 martie 2019, la ora 17.00, o patrulă a Poliţiei Locale Piatra-Neamţ, care se afla în timpul serviciului pe strada Ecoului, a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 24 de ani, că a fost lovit, fără motiv, de către o persoană de sex masculin.

Respectivul a fost găsit, după semnalmente, pe strada Burebista şi a fost condus, împreună cu partea vătămată şi cu martorul ocular, la sediul instituţiei Poliţiei Locale. În urma legitimării s-a stabilit identitatea agresorului, în vârstă de 35 de ani. Acestuia i s-a întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii de lovire, după care a fost condus şi predat poliţiştilor de la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ în vederea continuării cercetărilor şi a luării măsurilor legale“, a precizat Eugen Pancu, directorul Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.