Acasă Eveniment Pietrean incendiat mortal în Italia

Pietrean incendiat mortal în Italia

910
0
DISTRIBUIȚI

Vasile Todirică, un pietrean de 42 de ani, care locuia în localitatea italiană Villafranca (provincia Verona), printre persoanele fără adăpost, şi care la începutul lunii iulie a fost bătut şi incendiat de alţi trei boschetari, a murit la spital, în Italia, pe 18 septembrie. Bărbatul a fost găsit lângă şinele de cale ferată în apropierea gării din Villafranca, de un mecanic de locomotivă. El avea faţa tumefiată, plină de vânătăi şi mai multe arsuri pe corp.

Anchetatorii au stabilit că Todirică a fost lovit şi incendiat de doi cetăţeni italieni şi un român. Ei sunt Eros De Mori (în vârstă de 41 de ani), Liliano Bosoni (63 de ani) şi Cris-tian Relu Tucă (58 de an). Ei au fost arestaţi şi urmează să fie trimişi în judecată, pentru „omor premeditat“.

După decesul lui Todirică a apărut un verişor al acestuia, rezident şi el în Italia, în localitatea Povegliano (din provincia Treviso), care spune că fraţii acestuia vor să-l îngroape în România, la Piatra-Neamţ. Având în vedere însă că rudele nu îşi permit să plătească repatrierea cadavrului, Primăria Villafranca s-a oferit să suporte o parte din aceste costuri. La restul cheltuielilor vor contribui biserica catolică din localitate şi comunitatea românească.

„Vom suporta cheltuielile pentru repatrierea corpului neînsufleţit, chiar dacă procedura este foarte complicată. Va dura ceva timp, dar Todirică va fi îngropat în oraşul său natal“, a spus Nicola Terilli, consilier municipal la Villafranca. Între timp se aşteaptă rezultatele necropsiei, care sunt fundamentale în procesul împotriva celor trei agresori. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.