Acasă Administratie Piatra-Neamţ – Fără parcometre, măcar încă vreo două luni

Piatra-Neamţ – Fără parcometre, măcar încă vreo două luni

486
0
DISTRIBUIȚI

Cele 35 de aparate de taxat pe care Primăria Piatra-Neamţ intenţionează să le instaleze în parcările publice cu plată din întregul oraş, nu-şi vor face prea curând apariţia „în peisaj“. Desigur, spre marea bucurie a şoferilor care caută orice motiv pentru a nu achita taxe de parcare. Săptămâna aceasta, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a admis plângerea făcută de firma Fast Park Co Cluj-Napoca (care a depus o ofertă comună cu Avitech Co Voluntari) la licitaţia lansată de municipalitate, iar drept urmare toate ofertele depuse trebuie reevaluate.

Firma din Cluj-Napoca a solicitat anularea proceselor verbale de stabilire a câştigătoarei licitaţiei, nu şi reluarea tuturor procedurilor de la capăt.

Într-o primă fază, câştigătoare a licitaţiei a fost stabilită firma SLX Super Lux Tehnologies Bucureşti, care are ca partener firma italiană Ditech.

O altă ofertă a fost depusă de firma clujeană Kedra Tech.

Reamintiom că municipalitatea pietreană este dispusă să plătească circa 1,3 milioane de lei pentru cele 35 de parcometre. Potrivit caietului de sarcini, aparatele trebuie să îndeplinească anumite cerinţe tehnice: „capacitate stocare minim 4.000 tichete, acces securizat cu chei electronice, echipat cu 1 printer termic, baliză luminoasă cu LED-uri, ecran SD color, tastatură capacitivă pentru introducere număr de înmatriculare, încasare bancnote, caseta colectare capacitate de mimim 1.000 bancnote, terminal 100% independent energetic alimentat prin panou solar, autonomie 24/7, garantie 24 luni, modem 4G pentru comunicatie back office“.

În preţul de cumpărare vor intra atât instalarea cât şi punerea în funcţiune a parcometrelor. Operatorul economic desemnat câştigator al licitaţiei are obligaţia să pună în funcţiune toate cele 35 de parcometre în cel mult patru luni. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.