Acasă Administratie Piaţa muncii hibernează – numai 400 de posturi vacante în judeţ

Piaţa muncii hibernează – numai 400 de posturi vacante în judeţ

737
0
DISTRIBUIȚI

Este iarnă, aşa că piaţa muncii din judeţ întârzie să îşi ia avânt. Drept dovadă că persoanele aflate în căutare de locuri de muncă au la dispoziţie, începând de astăzi, numai 410 posturi. Oferta este semnificativ mai mică faţă de perioada similară din 2019, când angajatorii – instituţii bugetare ori investitori privaţi – anunţau peste 900 de locuri de muncă vacante.

Pentru cei cu studii superioare nu sunt foarte multe locuri de muncă, dar toate sunt pentru absolvenţii de studii inginereşti (mecanic, chimist electrotehnist).

Cea mai mare ofertă, atât per ansamblu, cât şi pentru cei cu studii superioare, vine din partea firmelor cu sediile în zona Piatra-Neamţ (190 de locuri de muncă, dintre care 29 noi. Apropo de locurile de muncă anunţate de mai puţin de o săptămână, atrag atenţia cele oferite muncitorilor calificaţi (dulgher, electrician, instalator, macaragiu, mecanic, zidar, şofer autocamion, betonist, fierar betonist) sau necalificaţi pentru construcţii.

În zona Roman sunt libere 137 de locuri de muncă (29 „proaspete“), iar în zona Târgu-Neamţ – 83.

Cei interesaţi de ofertele angajatorilor se pot adresa pentru amănunte ori chiar pentru a fi puşi în legătură cu firmele respective celor trei persoane desemnate în acest sens de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă: Marina Sanie (telefon 0233-219.514 – agenţia din Piatra-Neamţ), Cătălina Ursărescu (telefon 0233-743.848 – agenţia din Roman), respectiv Ramona Radu (telefon 0233-790.583 – agenţia din Târgu-Neamţ)

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.