Acasă Administratie Pericol de accident, la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Pericol de accident, la Spitalul Judeţean de Urgenţă

640
0
DISTRIBUIȚI

Ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ ambulanţele s-au aflat într-o mare încurcătură fiind nevoite să aştepte deblocarea traficului sau, după caz, să facă slalom printre maşinile parcate neregulamentar.

În curtea unităţii sanitare s-a instalat haosul, după minivacanţa încheiată recentă, spaţiile destinate parcărilor dovedindu-se a fi insuficiente pentru cei mai mulţi şoferi. Trotuarele, spaţiile verzi, benzile de sens, fiecare petic de pământ au fost ocupate, iar în această situaţie şoferii autosanitarelor nu avut încotro decât să se adapteze situaţiei, fiind în postura de a aştepta după fiecare maşină, în loc să li se asigure prioritatea.

De altfel, situaţia nu este una nouă, şi datează de ani buni, însă aşa cum aminteam în publicaţia noastră, ea s-a acutizat din momentul în care, în luna octombrie, a fost desfiinţată taxa de acces auto în curtea spitalului. Motivul renunţării la taxa de parcare a fost legat de organizarea şantierului pentru reabilitatrea şi modernizarea corpului C al Policlinicii. Ocazie cu care s-a închis şi un sens de ieşire din curtea spitalului. Numai că, la acea vreme, câţiva angajaţi ai SJU au reuşit, pentru câteva zile, să ţină cât de cât o ordine în curtea unităţii, maşinile fiind ţinute la distanţă de traseul pe care ambulanţele nu ar trebui să fie împiedicate să intervină cu rapiditate.

ieri, însă, nici un paznic sau vreo altă persoană desemnată de spital nu a mai intervenit pentru a le atrage atenţia şoferilor indisciplinaţi. Dacă haosul din curtea spitalului va continua în acest ritm, este doar o chestiune de timp până când vom auzi şi de accidente rutiere chiar sub ochii medicilor. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.