Acasă Eveniment Percheziţii: În căutarea hainelor contrafăcute

Percheziţii: În căutarea hainelor contrafăcute

1266
0
DISTRIBUIȚI

l statul a fost prejudiciat cu aproximativ 6,5 milioane de euro

Sub coordonarea unui procuror suceveam, poliţiştii de frontieră au făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe percheziţii domiciliare în judeţul nostru, Iaşi, Vaslui şi Suceava, la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecţionarea şi comercializarea unor produse contrafăcute.

Cercetările în acest dosar au început în august, în vederea probării unor infracţiuni de contrafacere şi concurenţă neloială comise de mai multe persoane fizice şi juridice din Nord-Estul ţării.

„În urma activităţilor informativ-operative la data de 8 octombrie, poliţiştii de frontieră din Iaşi şi Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului, au desfăşurat 12 percheziţii în Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, în urma cărora au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, pantaloni sport etc) inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere. În vederea recuperării prejudiciului estimat la 6,5 milioane de euro, a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii“, este precizat într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Totodată, a fost începută urmărirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere şi concurenţă neloială.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale al Poliţiei Suceava.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.