Acasă Administratie Pentru că s-a dovedit inutil, punctul Belvedere de pe Cozla va...

Pentru că s-a dovedit inutil, punctul Belvedere de pe Cozla va fi reproiectat

1422
0
DISTRIBUIȚI

Degeaba avem un oraş frumos, dacă turiştii care ajung pe Cozla nu se pot bucura de peisaj aşa cum ar trebui. Asta dă de înţeles primarul Dragoş Chitic, atunci când vorbeşte despre unele investiţii făcute pe munte, dar care în prezent sunt inutile, din cauză că au fost proiectate prost de la bun început. Unul dintre ele este punctul Belvedere, aşa cum este cunoscut de pietreni, care ar trebui să fie un loc special amenajat pentru admirarea peisajului în ansamblul său, dar care în prezent nu permite acest lucru. Motivul? În anul 2012 obiectivul a fost modernizat de primărie (pe o sumă deloc modestă – 786.875 lei) dar rezultatul a fost dezastruos, atât din punct de vedere arhitectural sau estetic, dar şi din punct de vedere al utilităţii.

„În opinia mea, acest punct Belvedere nu a fost proiectat corespunzător. Adică, e o realitate, nu putem să o ascundem. El nu este funcţional, astăzi. Am vorbit deja cu un proiectant şi la o primă estimare nu înseamnă foarte mulţi bani; este vorba despre o minimă investiţie care să-l transforme într-un obiectiv util. El ar fi trebuit să fie un punct de admirare a oraşului şi totodată un loc de recreere pentru cei care fac drumeţii pe dealul Cozla. Asta vrem să facem: o minimă investiţie prin care să-şi atingă obiectivul pentru care a fost gândit“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Potrivit edilului, investiţia este cuprinsă pe lista de priorităţi a primăriei din acest an. Vizată este şi clădirea Igloo, situată tot pe Cozla; aici autorităţile au în plan obţinerea autorizaţiilor necesare pentru ca acest complex să poată găzdui diverse evenimente, aşa cum a fost gândit la momentul construcţiei. (R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.