Acasă Economic Pedeapsă mărită pentru Petru Paleu

Pedeapsă mărită pentru Petru Paleu

3113
0
DISTRIBUIȚI

Afaceristul pietrean Petru Paleu, condamnat iniţial de Tribunal l-a trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare, în dosarul „Sala de sport LPS’’, a primit o nouă „lovitură“, marţi (12 februarie), când pedeapsa i-a fost mărită de Curtea de Apel Bacău. Aceasta s-a întâmplat după ce procu-rorii au atacat sentinţa primei instanţe, consi-derând-o prea blândă, iar acţiunea acestora a fost admisă. Astfel, prin sentinţă definitivă, Paleu are de executat patru ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare, totodată fiind obligat la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei. Dacă nu o achită, aceasta se poate transforma în alte 500 de zile de puşcărie. În acelaşi dosar, Marieta Cârligeanu, fosta dirigintă de şantier a firmei Energoterm, a rămas cu pedeapsa de doi ani cu suspendare. De asemenea, firma Energoterm a luat o amendă penală de 24.000 de lei şi are interdicţie de a participa la achiziţii pu-blice timp de doi ani. Inculpaţii trebuie să plătească şi prejudiciul în va-loare de 1,9 milioane de lei.

Cei doi au fost judecaţi, alături de societatea – persoană juridică, pentru complicitate la abuz în serviciu şi uz de fals, în dosarul construcţiei sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Piatra-Neamţ. Acuzaţiile se referă la faptul că firma lui Paleu a primit bani (1,9 milioane de lei) în condiţiile în care nu a dus proiectul la bun sfârşit.

Reamintim că, la ultimul termen, Paleu şi-a recunoscut faptele, dar a contestat prejudiciul, în vreme de Cârligeanu a fost de acord cu toate acuzaţiile DNA şi a recunoscut paguba, declarând însă că ea a vrut doar să ducă la bunsfârşit acest proiect şi admiţând că a semnat ilegal mai multe hârtii, dar nu din rea-voinţă, ci ca să „fie terminat proiectul“. Amândoi au cerut clemenţă, Paleu spunând că abia a fost eliberat din închisoare, şi-a pierdut casa, iar Cârligeanu, pe motiv că are în grijă pe soacra ei, diagnosticată cu o boală foarte gravă.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.