Acasă Eveniment Patru contrabandişti de ţigări – arestaţi

Patru contrabandişti de ţigări – arestaţi

637
0
DISTRIBUIȚI

După descinderile făcute, săptămâna trecută, în Piaţa Centrală din municipiul Piatra-Neamţ, în urma cărora şapte persoane (cu vârste între 21 şi 53 de ani) au fost reţinute pentru contrabandă cu ţigări şi constituire a unui grup infracţional organizat, patru dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv de Tribunal. Ei sunt Liviu Gheorghe Lefter (36 acte de contrabandă în formă continuată), Viorel Gaşpar (57 de fapte), Ion Stratulat (47 de acte materiale) şi Ovidiu Vasile Ciubotaru. Reprezentaţi de avocaţi angajaţi, toţi patru au contestat măsura încarcerării; ultimul cuvânt urmând să îl aibă Curtea de Apel Bacău.

Reamintim că, pe 8 octombrie, oamenii legii au făcut zece percheziţii în judeţul nostru şi una la Harghita, în dosarul contrabandiştilor. Din cercetări a reieşit că, pe parcursul acestui an, în urbea de sub Pietricica s-a format acest grup infracţional cu membri care au acţionat, în mod coordonat, achiziţionând cantităţi importante de ţigări de contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal în judeţul nostru.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind achiziţionarea ţigaretelor de contrabandă, urmată de vânzarea en-gross către clienţi de încredere, în baza unor relaţii anterioare sau pe care membrii grupului le-au dezvoltat pe măsură ce a devenit notoriu că aceştia comercializează astfel de bunuri, precum şi un palier privind vânzarea directă către public în zona Pieţei Centrale, respectiv în Piaţa «Sfântul Ha-ralambie» şi în Piaţa «8 Martie»“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

După efectuărea percheziţiilor domici-liare, au fost identificate şi ridicate, în ve-derea continuării cercetărilor: 62.000 de ţigarete, şapte litri de alcool, cinci grame de cannabis, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei (ascunşi într-o jucărie de pluş), 2.300 de euro, 80 de lire, două laptopuri, un grinder (aparat de măcinat tutunul), un pistol tip airsoft şi mai multe înscrisuri.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.