Acasă Politica Partidul Naţional Liberal va desfăşura o campanie electorală corectă şi civilizată, bazată...

Partidul Naţional Liberal va desfăşura o campanie electorală corectă şi civilizată, bazată pe proiecte concrete

1175
1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dragoş Chitic împreună cu senatorul Eugen Ţapu-Nazare au prezentat poziţia Partidul Naţional Liberal faţă de campania electorală.

„Oficial, astăzi a început campania electorală şi îmi doresc o campanie civilizată, corectă şi curată dominată de spirit de fair-play, în care candidaţii să vină în faţa electoratului cu proiecte, cu viziune asupra dezvoltării oraşului, astfel încât pietrenii să aleagă între direcţii de dezvoltare şi nu între cine strigă mai tare“, a declarat Dragoş Chitic.

Ca şi până acum, în această competiţie electorală echipa liberală va demonstra că a înteles mesajul societăţii civile.

„PNL Neamţ a înţeles mesajul societăţii civile, a înţeles că este nevoie de o reformare a clasei politice, de seriozitate şi de responsabilitate în actul de guvernare locală, aşa că venim în faţa pietrenilor cu echipa pe care v-am prezentat-o săptămâna trecută, formată din oameni competenţi, mulţi dintre ei aflaţi pentru prima oară în faţa electoratului, oameni care, deşi nu au mai făcut politică până acum, au performat fiecare în domeniul lui de activitate şi care au înţeles că este nevoie să se implice. PNL este singurul partid care şi-a asumat criterii de intergitate la desemnarea listei de candidaţi pentru consiliul local. Avem o echipă formată din oameni asupra cărora nu planează suspiciuni de corupţie sau de colaborare cu fosta securitate, oameni competenţi şi serioşi, care vin să facă treabă pentru oraş. Iar cea mai bună dovadă că aceşti consilieri se vor implica este că fiecare va reprezenta în consiliul local un cartier, că va ţine legătura cu locuitorii din acel cartier, că le va cunoaşte problemele şi va încerca să promoveze hotărâri de consiliu local care să remedieze acele probleme. Cu această echipă, PNL menţine în politică valori ca respectul, seriozitatea şi normalitatea. Poate pare mult, dar noi chiar ne dorim să ducem mai departe spiritul liberal al lui Nicu Albu, un vizionar care a lăsat în urmă lucruri pe care le admirăm şi la care ne raportăm şi astăzi“, a completat Dragoş Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamţ

Tapu-Nazare: „PSD este vinovat pentru sărăcia din Neamţ“

Coordonatorul campaniei electorale PNL pe judeţul Neamţ, senatorul Eugen Ţapu-Nazare a susţinut ideea unei competiţii electorale decente care să aibă ca scop final o administraţie competentă axată pe dezvoltarea integrată a comunităţilor.

„Aşa cum spunea şi colegul meu, domnul primar Chitic, intrăm în campania electorală, o campanie pe care PNL şi-o doreşte o competiţie onestă, o confruntare de idei, de proiecte. Am lansat, încă de acum mai bine de o lună, programul „Neamţ 2020“, un program conceput în funcţie de nevoi şi de resurse, în concordanţă cu programele europene, cu tendinţele de dezvoltare regională. Am să accentuez ce a spus colegul meu şi anume că am înţeles cerinţele societăţii civile, că venim cu foarte mulţi oameni noi, şi vreau să vă spun că la alegerea echipei am ţinut cont de criteriile de integritate pe care PNL şi le-a asumat la sfârşitul anului trecut.“ a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Mai mult, senatorul Eugen Ţapu-Nazare a punctat şi argumentat cine este vinovatul de starea de sărăcie în care se află judeţul Neamţ.

„În această confruntare, singurul nostru adversar este PSD, principalul vinovat de starea în care se află judeţul. PSD Neamţ, prin vocea liderilor săi, a spus întotdeauna că nu există suficiente fonduri pentru dezvoltare. Realitatea este cu totul alta: judeţul Neamţ nu este un judeţ sărac. Problema este că guvernarea PSD a dus acest judeţ la sărăcie. De ce? Pentru că PSD a gestionat ineficient resursele publice. Pentru că a alocat fonduri după culoarea politică. Pentru că nu a avut şi nu are o strategie pe termen mediu şi lung de dezvoltare. Pentru că a fost mai interesat de interesele de grup decât de interesul public. PSD nu poate să vină astăzi şi să se prefacă că nu este vinovat de nimic. A condus Neamţul, l-a sărăcit, iar ei s-au îmbogăţit. De aceea, o spun răspicat: în Neamţ, PSD egal sărăcie, PSD egal corupţie. Şi spun asta şi uitându-mă de cine este condus PSD-ul acum: tandemul Dragnea -Ponta, tandemul condamnat-inculpat. Acest partid nu a înţeles nimic din protestele societăţii civile şi continuă să guverneze în acelaşi dispreţ faţă de oameni, iar exemplul cu ApaServ este elocvent. Cred că nu trebuie să vă reaminntesc neapărat despre chermezele organizate de PSD în timp ce 100.000 de pietreni nu aveau apă. Acesta este doar un exemplu. Un alt exemplu este promovarea unor proiecte fantasmagorice, aiuritoare, proiecte care niciodată nu vor avea finalitate: cartele, cartoline, cartonaşe etc. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, de siguranţa zilei de mîine, de infrastructură, de locuri de parcare, de taxe şi impozite mici, de curăţenie nu de cartonaşe. Această stare de lucruri trebuie să înceteze, iar programul Neamţ 2020 are soluţii la aceste probleme, iar când spun soluţii mă refer inclusiv la surse de finanţare şi la termene clare de implementare a proiectelor pe care PNL le propune“, a adăugat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

1 COMENTARIU

  1. Corect si civilizat e sa iti ascunzi afacerile de la Roman (VLANDA) si sa emiti pretentii ca esti din Piatra Neamt precum ieseanul Cozmanciuc care a descoperit ca copii lui is in pericol la ISJ Neamt – daca esti mincinos si acoperit presupun ca nu poti fi nici corect si nici civilizat, despre papusatul de catre clica lui Pinalti (cei cu afaceri de la piata en gos si terminand cu targul de masini) – pe mai tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.