Acasă Politica Partidele îşi schimbă listele de candidaţi

Partidele îşi schimbă listele de candidaţi

1745
0
DISTRIBUIȚI

l Mihai Bârliba, nominalizat de PSD, s-a retras din cursa pentru Parlament l Surpriza de pe lista ALDE – Daniel Chiţoiu

Dacă vineri după-amiază şefii organizaţiei judeţene PSD anunţau numele celor 15 candidaţi pentru Parlament, la scurt timp, „cea mai bună achiziţie“ (după cum spunea preşedintele Ionel Arsene) omul de afaceri Mihai Bârliba s-a retras de pe liste. Potrivit conducerii partidului, acesta a renunţat la candidatură la momentul completării dosarului care ar fi urmat să fie depus la Biroul Electoral Judeţean.

„După ce s-au făcut listele, am trecut la completarea dosarelor de candidaţi, a declaraţiilor de avere şi de interese, aşa cum spune legea. Domnul Bârliba a aflat în acel moment că, dacă va ajunge de-putat (ceea ce era sigur, fiind pe locul 2 pe listă) ar fi trebuit să renunţe la funcţia de administrator al firmelor pe care le deţine, lucru care nu l-a încântat. Şi, pentru că este un om corect, nu a vrut să planeze asupra sa nicio suspiciune de incompatibilitate, drept pentru care a ales să-şi ducă afacerile mai departe. Eu am apreciat abordarea dumnealui“, a declarat şeful de campanie al PSD Neamţ, Ioan Munteanu.

În ceea ce priveşte persoana care îl va înlocui pe Mihai Bârliba, preşedintele PSD Neamţ declară că nu s-a luat o decizie în acest sens. „Va fi un nume nou, e clar. Încă ne gândim cine, dar vrem să fie o persoană care să aducă un plus listei de candidaţi şi care să fie în preferinţele nemţenilor“, a spus preşedintele Ionel Arsene.

Daniel Chiţoiu, primul pe lista ALDE la Camera Deputaţilor

daniel-chitoiu

În ultimele zile mai multe voci din polica nemţeană spuneau că la ALDE, pe singurul loc eligibil pentru Parlament va venit un candidat „de import“ (unul dintre numele vehiculate fiind cel al lui Andrei Gerea). Co-preşedintele Ion Asaftei dezminte, parţial, informaţiile şi spune că „numărul 1“ pe lista pentru Camera Deputaţilor va fi fostul ministru al Economiei în Cabinetul Ponta, Daniel Chiţoiu.

„La sfârşitul săptămânii trecute am avut o întâlnire cu conducerea partidului şi s-a stabilit ca Daniel Chiţoiu să fie candidatul nostru principal pentru Camera Deputaţilor. Eu sunt de părere că este cea mai bună alegere şi nu reprezintă un deficit pentru autoritatea conducerii organizaţiei, aşa cum spun unii. A fost dorinţa noastră“, a declarat co-preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei. Acum o săptămână – două, dorinţa lui Ion Asaftei era să ajungă de-putat, fiind poziţionat în fruntea listei de candaţi ai ALDE Neamţ.

Liberalii n-au mai schimbat nimic

În ceea ce-i priveşte pe liberali, pe listele acestora nu a apărut nicio schimbare, semn că rămân consecvenţi (cel puţin deocamdată). Aceştia pornesc în luptă, de pe primele poziţii cu Eugen Ţapu-Nazare şi Gabriela Banu (la Senat) iar la Camera Deputaţilor – Mugur Cozman-ciuc şi Laurenţiu Loreanu.

Cât despre Uniunea Salvaţi România, la sfârşitul săptămânii trecute aceştia încă aşteptau centralizarea semnăturilor adunate, precum şi formarea unei filiale cu acte în regulă; mai multe detalii au evitat să ofere.

Legea spune însă că trebuie să se grăbească, deoarece termenul limită de depunere a candidaturilor este la sfârşitul acestei săptămâni.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.