Acasă Economic Nu parcaţi ca ei!

Nu parcaţi ca ei!

2065
1
DISTRIBUIȚI

Şoferii a trei autoturisme, care au parcat în dispreţul legii şi sfidând bunul simţ, au fost „taxaţi“ de trecătorii care i-au fotografiat şi ne-au remis instantaneele, pentru a le pu-blica .

Astfel, la categoria „aşa nu“ se încadrează un prim SUV Toyota (înmatriculat B-28-PNI). Acesta fusese parcat, ieri după-amiază, la capătul unei treceri pentru pietoni din centrul municipiului Piatra-Neamţ, pe pavelele de pe trotuar. După cum se vede în ima-gini, pietonii care traversau regulamentar trebuiau să ocolească SUV-ul care le bloca accesul spre trotuar.

O altă fotografie surprinde un Ford (NT-08-JJM) parcat, la ieşirea din urbea de sub Pietricica, în faţa unui supermarket, pe două locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, cititorii au mai fotografiat o altă maşină care fusese urcată de şoferul ei cu botul pe trotuar, blocând complet mersul pietonilor. Şi de această dată, cei care ne-au trimis fotografiile s-au plâns că poliţiştii locali nu dau amenzi în astfel de cazuri, făcându-şi de lucru cu alte „nimicuri“.

Potrivit Legii 155 din 2011, poliţiştii locali au dreptul să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis.

De asemenea, ei mai pot da amenzi de circulaţie şi pentru încălcarea normelor privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Asteptam continuarea. Adica sa vedem ca respectivii chiar au fost amendati. Ce nu pricep eu, este cum de supermarketurile care au oameni de paza si ordine nu iau atitudine? De ce aceia care fac asemenea marlanii nu sunt anuntati prin statii sa vina sa-si mute masinile ? Ar fi fain sa auzim cu totii in difuzoare “posesorul masinii XX NT BOU este rugat sa mearga in parcare si sa parcheze regulamentar” sau si mai fain ar fi sa plateasca o taxa de deblocare dupa ce-si termina cumparaturile si distractia la mall.
    Poate ca primaria gaseste niste solutii pentru cei care confunda strada cu ograda proprie. O fi chiar atat de scumpa o masina speciala de ridicat autoturismele care parcheaza neregulamentar? Ca blocarea rotilor nu prea da roade si nici nu prea e pusa in practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.