Acasă Administratie Ministerul Dezvoltării interzice WC-ul în curte şi fosele septice

Ministerul Dezvoltării interzice WC-ul în curte şi fosele septice

3179
1
DISTRIBUIȚI

Toţi locuitorii satelor şi comunelor în care există reţele de canalizare au obligaţia să se racordeze la acestea, impune Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Toalete din curte, dar şi fosele septice au fost, oficial, interzise iar cei care refuză să se branşeze la canalizare riscă amenzi usturătoare.

În perioada în care asigura interimatul la Ministerul Dezvoltării, Eugen Teodorovici a cerut primarilor să ia măsuri urgente pentru ca toţi locuitorii să se racordeze în cel mai scurt timp la reţelele publice de canalizare; desi-gur, acolo unde acestea există.

În cazul persoanelor care refuză să se branşeze, Garda de Mediu va aplica amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei, după trei luni de răgaz şi după un prim avertisment.

Singura excepţie este aceea în care persoana în cauză îşi face o staţie de epurare.

În acelaşi context, MDRAP atrage atenţia că România este foarte aproape de declanşarea procedurii de infringement din cauza faptului că nu s-a conformat prevederilor unei directive europene al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018 şi care cere ca toţi locuitorii din aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare.

Branşarea la canalizare a locuinţelor din mediul rural trebuie făcută pe cheltuiala fiecărui solicitant, iar costurile nu sunt de neglijat.

Eurostat arată că în România aproape 1,8 milioane de locuinţe (în care locuieşte 29,7% din populaţia României) au în continuare toaleta în curte. (R.C.)

1 COMENTARIU

  1. Mai desteptilor, iar masurati odata si taiati de 10 ori, ca in faimoasele voastre ordonante ?
    Vreu sa vad cum amendati voi pe mos Ion sau pe matusa Aglaia cu cate 2000 lei cand ei impreuna nu au nici 500 lei. Sper sa va mai ganditi daca aveti cu ce amatorilor, ca cei cu fose ecologice de ultima generatie nu se vor lasa asa usor ,,racordati,,…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.