Acasă Sport Minifotbal / La Iaşi, în cadrul turneului „Cupa Magic“, Întâlnire cu Paolo...

Minifotbal / La Iaşi, în cadrul turneului „Cupa Magic“, Întâlnire cu Paolo Rossi pentru trei echipe pietrene

2464
0
DISTRIBUIȚI

 

l Mega Travel şi Fenix Play din Piatra-Neamţ, respectiv Fiesta Roman sunt grupările nemţene de minifotbal invitate în cadrul ediţiei a III-a a turneului internaţional de la Iaşi

Componenţii a trei formaţii nemţene de minifotbal au şansa de a se întâlni cu legendarul fotbalist italian Paolo Rossi, în acest final  de săptămână. Fenix Play (câştigătoarea etapei municipale din cadrul întrecerii Cupei României) şi Mega Travel sunt echipele pietrene care ne reprezintă în cadrul celei de-a treia ediţii a turneului internaţional „Cupa Magic“ la minifotbal. Organizatorii ieşeni au invitat şi o reprezentantă de la Roman, pe cei de la Fiesta, în cadrul întrecerii ce adună la start cele mai valoroase 36 de formaţii de minifotbal din ţară. Deschiderea competiţiei a avut loc aseară, între două grupări gazdă. Ieri, înainte de a pleca spre Iaşi, reprezentanţii echipelor pietrene şi-au cunoscut adversarele din faza grupelor. Astfel, cei de la Fenix Play au fost înscrişi în grupa E, alături de Herta Alse Floreşti, Pabo Team Paşcani, EBS Iaşi şi Poli Project Chişinău. Mega Travel Piatra-Neamţ va juca într-o grupă H, alături de Lis Affair Tomeşti, Porto Galaţi şi Alerad Dej. La rândul lor, romaşcanii de la Fiesta fac parte din grupa F, împreună cu Neatza & Prietenii Bucureşti, Inter Vaslui şi Colosseum 2005 Iaşi.

Obiectiv: depăşirea fazei grupelor şi calificarea în „optimi“

Obiectivul fiecăreia dintre grupările nemţene participante la ediţia a treia a „Cupei Magic“ Iaşi este acela de a depăşi faza grupelor şi de a se califica în optimile de finală. Acolo vor accede câştigătoarele fiecăreia dintre cele opt grupe, alături de alte şapte echipe cu cel mai bun punctaj de pe locul secund al grupelor.

Invitaţia primită de la organizatori, iar mai apoi prilejul de a se întrece alături de cele mai valoroase formaţii de minifotbal din ţară semnifică o mare onoare pentru fiecare dintre reprezentanţii taberelor nemţene. În plus, ai noştri au plăcerea de a se întreţine cu fostul mare fotbalist italian Paolo Rossi. Golgheterul turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 1982 (Spania) este, în anul 2014, invitatul special al organizatorilor ieşeni. Paolo Rossi va da lovitura de începere a finalei turneului ieşean, act care va putea fi urmărit în direct, duminică seară, de la ora 18, pe posturile TVR Iaşi, respectiv TVR 3.

Rossi, un jucător emblemă pe plan mondial: ca fotbalist, a câştigat tot ce se putea câştiga

Cu sau fără titlul mondial câştigat de naţionala Italiei acum 32 de ani, Paolo Rossi rămâne una dintre figurile marcante ale ediţiilor finale de Campionat Mondial. Pe tărâm spaniol, Rossi a terminat golgeter al turneului final, cu şase reuşite. În plus, a fost desemnat şi câştigător al „Balonului de Aur“ şi a primit, tot în 1982, titlul de cel mai va-loros jucător din Europa 1982. În palmares, Paolo Rossi are înscrise toate performanţele la care poate visa un fotbalist: două titluri de campion al Italiei (în tricoul lui Juventus Torino), Cupa Italiei, Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi Cupa Campionilor Europeni.

(Ciprian AVĂDANEI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.