Acasă Social Medicul Borş vrea să se întoarcă la locul faptei

Medicul Borş vrea să se întoarcă la locul faptei

1015
1
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Borş, chirurgul de la Spitalul Judeţean care face parte din lotul celor cinci medici reţinuţi, în martie, sub acuzaţia de luare de mită, a cerut să i se dea voie să se întoarcă la muncă. Medicul, cercetat acum în stare de li-bertate şi aflat sub control judiciar, a revenit, la începutul acestei săptămâni, la sediul unităţii sanitare amintite şi a cerut să fie încadrat la programul de muncă pe care l-a avut înainte de a fi reţinut, în cadrul cabinetului de chirurgie din Policlinică. Reprezen-tanţii compartimentelor Juridic şi Resurse umane s-au consultat şi au ajuns la concluzia, pe care, de altfel,     i-au comunicat-o şi dr. Borş, că măsura de suspendare a activităţii la Spitalul Judeţean nu poate fi anulată decât în urma unei dispoziţii a procurorului de caz sau în urma unei sentinţe definitive.

Reamintim că, cei cinci medici reţinuţi în luna martie sunt: ortopedul Constantin Nanu, acuzat pentru 27 de acte de luare de mită – aflat în arest; ortopedul Florică Guţu, acuzat pentru 20 de acte materiale – aflat în arest; ortopedul Grigore Berea, acuzat pentru 13 acte materiale – aflat în arest; ortopedul Ghenadie Bucătaru este sub control judiciar, fiind cercetat în stare de libertate, pentru 7 acte materiale – cu dreptul de a profesa; chirurgul Gheor-ghe Borş, cercetat în stare de libertate, pentru 5 acte materiale. Faptele de luare de mită au fost consemnate pe baza unor înregistrări audio-video, din perioada decembrie 2018 – martie 2019. Dintre cei cinci medici anchetaţi, doar Berea şi Borş şi-au recunoscut faptele. În 26 aprilie, medicii Constantin Nanu, Grigore Berea şi Florică Guţu au fost plasaţi în arest preventiv, pentru încă o lună.

(T. MARIAN)

1 COMENTARIU

  1. Da exact ca in cazul lui Gutu, l-au iertat, l-au trimis inapoi si ce a facut? Ce stia mai bine, sa ia spaga!!! Judecatorii astia au discernamant sau vor si ei jumatate din chesul ciordit si sunt frati de arme cu acesti puscariasi, ca medici nu-i mai poti numi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.