Acasă Eveniment Maşini în flăcări

Maşini în flăcări

444
0
DISTRIBUIȚI

Din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică, în după-amiaza de 13 februarie a izbucnit un incendiu la un autoturism aflat pe DC 15C, în comuna Bodeşti. Alarma s-a dat pe la ora 12, iar la locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială de stingere şi voluntarii din localitate cu altă maşină. Autovehiculul a ars complet. În aceeaşi sâmbătă, pe la ora 14.30, tot de la un scurtcircuit, altă maşină a luat foc pe strada Ştefan cel Mare, în apropierea gării din municipiul Roman. Şi în acest caz vehiculul a fost mistuit. Din fericire, nu au fost victime.

Pe aceste considerente, componentele instalaţiei trebuie amplasate, în principal, respectându-se necesităţile funcţionale şi de protejare a acestora, în vederea unei corecte funcţionări şi a unei durate de viaţă corespunzătoare. Astfel, trebuie avută în vedere o bună ccesibilitate la acele echipamente care, periodic, sunt supuse operaţiilor de întreţinere, reparare sau înlocuire. În vederea uşurării operaţiilor de verificare şi control s-au

adoptat, în ultima vreme, sisteme de diagnoză electrică, permiţând verificarea rapidă a instalaţiei de aprindere a motorului şi a instalaţiei electrice. Se recomandă controlul periodic şi completarea, atunci când este necesar, nivelului electrolitului din bateria de acumulatoare, precum şi verificarea funcţionării releului regulator, generatorului, demarorului electric, instalaţiei de aprindere şi a întinderii curelei de antrenare a generatorului.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.