Acasă Eveniment Maşină în flăcări

Maşină în flăcări

245
0
DISTRIBUIȚI

Scurtcircuitul apărut la instalaţia electrică a unei autoutilitare parcate în curtea unei case de pe strada Sfântul Lazăr, din oraşul Târgu-Neamţ, a dus la producerea unui incendiu, în după-amiaza de 18 noiembrie. Evenimentul s-a petrecut pe la ora 14.30.

Pentru stingere au intervenit pompierii cu o autospecială. A ars compartimentul motor al maşinii. Din fericire, nu au fostvictime.

Pe aceste considerente, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că părţile instalaţiei electrice trebuie amplasate, în principal, respectându-se necesităţile de protejare a acestora, în vederea unei corecte funcţionări şi a unei durate de viaţă corespunzătoare. Astfel, trebuie avută în vedere o bună accesibilitate la acele echipamente care, periodic, sunt supuse operaţiilor de întreţinere, reparare sau înlocuire. În vederea uşurării operaţiilor de verificare şi control s-au adoptat, în ultima vreme, sisteme de diagnoză electrică, permiţând verificarea rapidă a instalaţiei de aprindere a motorului şi a instalaţiei electrice. Se recomandă verificarea periodică şi completarea, atunci când este necesar, a nivelului electrolitului din bateria de acumulatoare, precum şi controlarea funcţionării releului regulator, generatorului, demarorului electric, instalaţiei de aprindere şi a întinderii curelei de antrenare a generatorului.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.