Acasă Politica Liberalii atenţi la legalitate

Liberalii atenţi la legalitate

700
0
DISTRIBUIȚI

 

Ultimele două conferinţe de presă care au avut ca temă şedinţa de astăzi de la Consiliul Local Piatra Neamţ s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute. După ce Aurelia Simionică a explicat ce vor face pentru a prelua funcţia de primar, sâmbătă, duminică, PNL a scos majoritatea aleşilor pe care îi controlează în conferinţă de presă.

Dragoş Chitic a menţionat că PSD are 13 semnături la cele 7 proiecte depuse, „dar asta nu înseamnă că vor primi şi 13 voturi“. „Aceste voturi au fost adunate de PSD prin metode specifice lor: presiuni, ameninţări cu excluderea din partid sau promisiuni de finanţare de proiecte din banii publici“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

El a mai adăugat că liberalii sunt foarte atenţi la modalitatea în care se va desfăşura votul de luni şi a făcut trimitere la legislaţia Consiliului Europei în care se menţionează că „secretul votului este un drept, dar şi o obligaţie“ şi că cei care vor vota astăzi nu au voie, prin lege, să arate cuiva care le-a fost opţiunea.

„Dacă votul va fi unul corect noi vom câştiga“, a conchis Dragoş Chitic.

Pe partea juridică a intervenit şi Monica Anton, care  a amintit că cei care încearcă să influenţeze votul, în conformuitate cu legile în vigoare, produc o infracţiune pentru care pot răspunde penal.

„Avem suspiciunea rezonabilă că se va încerca fraudarea votului“, a spus Monica Anton care a menţionat că liberalii, în cazul în care nu se respectă procedurile legale, vor face plângeri penale tuturor celor implicaţi.

Tot acum, viceprimarul ales Constantin Teodorescu a menţionat că el a făcut tot posibilul pentru a rămâne în primărie şi că nu înţelege raţiunea pentru care PSD încearcă, după doar trei săptămâni schimbarea a ceea ce s-a votat, deja, cu majoritate de voturi.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.