Acasă Economic Lemn de foc – ultima strigare

Lemn de foc – ultima strigare

654
0
DISTRIBUIȚI

Iarna bate la uşă, iar pentru cei care încă nu au apucat să-şi facă stocuri suficiente de lemne de foc Direcţia Silvică oferă peste 10.000 de metri cubi de combustibil la preţuri avantajoase. Problema este că jumătate dintre ocoalele silvice din Neamţ au cantităţi mici şi foarte mici de lemn de foc pentru populaţie.

Potrivit unui anunţ al Direcţiei Silvice, 12 dintre cele 13 ocoale silvice din subordine oferă lemn pentru sobe şi centrale, diverse esenţe. Ocolul Silvic Poiana Teiului are stoc zero de lemn de foc.

Cele mai mari cantităţi de masă lemnoasă pentru încălzirea locuinţelor sunt puse la dispoziţia cetăţenilor la Ocolul Silvic Roman – 2.538 de metri cubi, Ocolul Silvic Gârcina – 1.614 metri cubi, Ocolul Silvic Pipirig – 1.477 de metri cubi, Ocolul Silvic Văratec – 1.437 de metri cubi, Ocolul Silvic Târgu-Neamţ – 1.134 de metri cubi, Ocolul Silvic Vaduri – 1.02 de metri cubi, şi Ocolul Silvic Tazlău – 920 de metri cubi.

Celelalte ocoale silvice au la vânzare volume cuprinse între 186 de metri cubi (Bicaz) şi 499 de metri cubi (Tarcău) – insuficiente faţă de cerere.

Preţurile lemnului pentru foc valorificat de Direcţia Silvică sunt cuprinse între 60 de lei şi 285 de lei pe metru cub, cu TVA, în funcţie de specie, sortiment şi condiţia de livrare. De altfel, pe site-ul www.neamt.rosilva.ro pot fi găsite preţurile pe fiecare specie şi sortiment în parte.

Cetăţenii care vor să cumpere lemn pentru foc de la Direcţia Silvică trebuie să depună cereri la ocoalele silvice ori la primăriile de domiciliu. Instituţia valorifică material lemnos în baza solicitărilor, în funcţie de ordinea depunerii şi disponibilul existent în momentul solicitării.

În acest an, Direcţia Silvică a vândut populaţiei şi instituţiilor publice din judeţ peste 52.650 de metri cubi de lemn pentru foc.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.