Acasă Social La Văratec, Fetiţă de trei ani pierdută în mulţime, găsită de jandarmi

La Văratec, Fetiţă de trei ani pierdută în mulţime, găsită de jandarmi

933
0
DISTRIBUIȚI

l minora se rătăcise printre cei aproape 1.000 de oameni veniţi la manifestările religioase de la mănăstire

În ziua de 14 august, un jandarm aflat în misiune la Mănăstirea Văratec a observat în apropierea lăcaşului de cult o femeie care plângea şi care îşi căuta disperată fetiţa în vârstă de trei ani, care dispăruse printre cei aproape 1.000 de oameni prezenţi la mănăstire. Omul legii şi-a alertat colegii, iar militarii aflaţi în zona mănăstirii au acţionat pentru căutarea minorei, reuşind să o găsească în doar cinci minute.

Tot duminică, pe la ora 20, jandarmii care acţionau în zona portului din Bicaz, cu ocazia Zilei Marinei, au fost solicitaţi să intervină la Secu – Izvoru Alb, unde avusese loc o altercaţie. La faţa locului, militarii l-au identificat pe C.T., din Ialomiţa, care le-a povestit că a fost bătut de nişte indivizi în apropierea unei terase. În cauză au fost întocmite documente procedurale de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Forţele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) au acţionat în întregul judeţ, în perioada 12 – 15 august, pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică, la manifestările religioase şi cultu-ral-artistice organizate în mai multe localităţi.

„Colegii mei au fost prezenţi în portul Bicaz, au monitorizat activitatea de la Concursul Internaţional Ecvestru din Baza Hipică Piatra-Neamţ, au patrulat în comuna Moldoveni unde a avut loc Sărbătoarea Răzeşilor şi de asemenea, au adoptat măsuri de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii normale a manifestărilor religioase ce au avut loc la Mănăstirea Văratec şi la alte lăcaşuri de cult din aria de competenţă. Totodată, au fost continuate misiunile de ordine publică în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu-Neamţ şi Bicaz în cooperare cu Poliţia, precum şi activităţile de protecţie instituţională. Pe timpul desfăşurării manifestărilor publice, la care a participat un număr mare de persoane, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.700 de lei“, a precizat locotenentul Marius Gămănuţ, purtător de cuvânt al IJJ.

Principalele fapte antisociale constatate şi sancţionate de jandarmi au fost provocarea unor scandaluri, adresarea de expresii jignitoare, aprinderea focului în fondul forestier naţional şi fuma-tul în loc nepermis.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.