Acasă Politica La Roznov, primarul Ionel Ciubotaru a devenit viceprimar

La Roznov, primarul Ionel Ciubotaru a devenit viceprimar

1673
0
DISTRIBUIȚI

l Consiliul Local s-a constituit la a treia încercare, dar liberalii au părăsit sala la alegerea viceprimarului

La Roznov, şedinţa de constituire a Consiliului Local, la a treia încercare, a fost dusă la bun sfârşit, vineri, la ora 10.00. Pe finalul ei, însă, a venit şi elementul surpriză: primarul nevalidat al oraşului, Ionel Ciubotaru a fost ales viceprimar. La şedinţa de constituire a Consiliului Local au fost prezenţi toţi consilierii locali ai oraşului Roznov (17 consilieri), cu tot cu liberalii ce au lipsit primele două dăţi (şase la număr). Nu au mai riscat să-şi piardă mandatele. După constituirea Consiliului Local, unde au fost necesare minim 12 voturi, liberalii au părăsit sala, nedorind să mai participe şi la alegerea viceprimarului. Cei nouă consilieri de la PSD şi cei doi de la ALDE şi PER l-au ales viceprimar pe primarul nevalidat Ionel Ciubotaru. Pentru alegerea viceprimarului a fost nevoie doar de majoritatea simplă.

Ionel Ciubotaru va ocupa funcţia de viceprimar până va decide Tribunalul dacă poate fi validat în funcţia de primar sau nu.

Treburile s-au rezolvat şi la Tarcău, Dămuc şi Boteşti, din a treia şedinţă de constituire a consiilor locale. La Tarcău a fost ales acelaşi viceprimar de acum patru ani, Nistor Mircea Valeriu, economist, de la PSD.

La Dămuc a fost ales viceprimar Simion Bârgău Găină, de la PSD. Tot de la PSD vine şi viceprimarul de Boteşti, în persoana lui Antal Leopold.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.