Acasă Administratie La Piatra-Neamț, tarifele de parcare vor fi majorate pe 9 iunie

La Piatra-Neamț, tarifele de parcare vor fi majorate pe 9 iunie

1291
2
DISTRIBUIȚI

Primăria Piatra-Neamţ a anunţat că tarifele pentru parcările publice cu plată din oraş vor fi majorate începând cu 9 iunie. Din acea zi, pentru parcările din zona centrală şi din cartierele oraşului, tariful va fi de 2,5 lei/oră. Locurile de parcare din zona Pieţei Centrale şi de pe strada Dimitrie Leonida vor costa 2 lei/oră.

„Zona A cuprinde centrul oraşului, Piaţa Mihail Kogălniceanu, Piaţa Gării, o parte din strada Mihai Eminescu şi din bulevardul 9 Mai; zona B include cea mai mare parte a cartierelor Precista, Mărăţei şi Dărmaneşti, iar zona C este la Piaţa Centrală cu străzile adiacente şi pe strada Dimitrie Leonida“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.  Până pe 8 iunie, inclusiv, tarifele de parcare (plata la parcometre) în Piatra-Neamţ sunt 1,5 lei/ oră în zona centrală, respectiv 1 leu/ oră în celelalte zone din oraş.

Parcările publice cu plată sunt gratuite numai în zilele de duminică. Sâmbăta, taxarea se face între orele 8.00 şi 14.00; în celelalte zile din săptămână, locurile de parcare sunt cu plată între 8.00 şi 18.00.

„Programul serviciului de blocare-deblocare este de de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-18.00, şi sâmbata între orele 08.00-14.00, iar taxa de deblocare este de 100 de lei.

Menţinerea sistemului de blocare mai mult de 24 de ore va duce la majorarea taxei de deblocare cu 25% pentru fiecare zi de întârziere“, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ..

Pentru parcările publice cu plată există şi posibilitatea achiziţionării de abonamente. Pentru persoanele fizice, costul acestora este de 40 de lei (pentru 7 zile), 120 lei (30 de zile) sau 750 de lei (un an).

Pentru persoanele juri-dice, abonamentele costă 60 de lei (7 zile), 175 de lei (30 zile), respectiv 1.050 de lei (un an). (Liviu ILIE)

2 COMENTARII

  1. Ce îmbunătățiri se vor aduce pentru a justifica majorarea de preț ? O gașcă de neinstruiți, acționează după bunul plac, pentru a impune biruri cât mai mari ! Noi, gloata, trebuie să suportăm. Până când ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.