Acasă Economic La întâlnirea cu şeful Consiliului Judeţean: Oamenii de afaceri reclamă starea proastă...

La întâlnirea cu şeful Consiliului Judeţean: Oamenii de afaceri reclamă starea proastă a infrastructurii rutiere

1197
0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, s-a întâlnit, ieri, din nou cu oameni de afaceri din judet, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie şi ai ADR Nord Est, iar concluzia acestei întrevederi a fost: infrastructura deficitară.

Parţile menţionate s-au înâlnit pentru a continua consultările în vederea stabilirii unei viziuni comune asupra dezvoltării judeţului. La întâlnire au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri din domenii diverse, de la construcţii, textile, prelucrarea lemnului până la servicii.

Topul problemelor reclamate mai cuprinde legislaţia fiscală stufoasă, lipsa de investiţii majore în economia judeţului şi lipsa calificării forţei de muncă.

Preşedintele Arsene i-a informat pe cei prezenţi despre planul de măsuri al Consiliului Judeţean şi al celor de la Drumuri Naţionale în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră din judeţ.

Preşedintele CJ le-a solicitat şefilor de servicii din Consiliul Judeţean să alcătuiască o fişă pe fiecare localitate în parte, în care să fie identificate oportunităţile investiţionale din judeţ, pe zone, respectiv terenuri, construcţii şi utilităţi în vederea unei valori-ficări superioare a resurselor locale.

O altă problemă stringentă cu care se confruntă oamenii de afaceri din Neamţ şi în rezolvarea căreia au solicitat ajutorul Consiliului Judeţean a fost lipsa calificării forţei de muncă disponibilă cât şi lipsa de stabilitate a acesteia.

Din nou s-a discutat despre reglementarea învăţământului profesional dual, la începutul lunii august urmând să aibă loc o întâlnire cu reprezentanţi ai mi-nisterelor educaţiei, muncii şi finanţelor pentru a discuta despre reglementarea corectă a acestui sistem de învăţământ.

„Este evidentă nevoia dezvoltării de structuri asociative ale mediului de afaceri şi promovarea de parteneriate cu unităţile administraţiei locale. Îmi doresc şi voi insista ca aceste întâlniri de lucru să aibă loc cu regularitate, pe teme clar stabilite pe domenii de activitate. Voi crea un consiliu consultativ în care să fie reprezentate toate sectoarele economice. Împreună stabilim direcţiile de dezvoltare, împreună stabilim strategia şi împreună muncim pentru a o pune în aplicare“, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.