Acasă Portia de Realitate Interese minore, oameni mici

Interese minore, oameni mici

5026
0
DISTRIBUIȚI

În prag de an electoral partidele politice nemţene, cu şefii lor cu tot, au ajuns în perioada de negociere a funcţiilor care să le permită manipularea instituţiilor publice ce pot fi folosite în a strânge date, informaţii, bani sau chiar voturi în alegeri.

În spatele oamenilor politici se află afacerişti cu interese financiare, cu dorinţe nelimitate, rapace şi care vor banii publici ce sunt votaţi de oamenii şefilor politici.

Fără tandreţuri, banii sunt trecuţi acum din buzunarele lor în buzunarele altora, prin AGA în care cuvântul de ordine este acum PSD şi Dragnea, de la fostele AGA în care numele preamărite erau Băsescu şi partidul preaslăvit PDL. La ultima şedinţă de CJ, atunci când pesediştii nemţeni             i-au votat afară din AGA pe cei de la liberali, motivul invocat nu a fost unul de ordin ideologic, economic sau de orice altă natură. S-a vorbit despre echitate: „doar aşa aţi făcut şi voi în mandatul trecut“.

Dar nici măcar despre asta nu este vorba. Când           s-au majorat locurile în AGA de la 7 la 11, motivul pe care l-a invocat Dan Vasile Constantin, pe atunci în graţiile şefilor PSD, şef de grup în Consi-liul Judeţean, tocmai asta a spus, să fie loc pentru toţi de la toate partidele în funcţie de numărul de consilieri.

Că o fi sau nu normal ca aleşi ca Neculai Puşcaşu sau Radu Tudorel să fie în AGA şi la Troleibuzul şi la Apa Serv, de unde să ridice aproape 3.500 de lei pentru o şedinţă lunară, în timp ce alţii nici să nu gândească la astfel de remuneraţii.

Neculai Puşcaşu a fost cel care la început de mandat a solicitat majorarea indemnizaţiilor consilie-rilor din AGA de 20 de ori. Tot el este unul dintre cei mai bine plătiţi consilieri judeţeni, dar doar din bani publici.

Cu toate acestea, Neculai Puşcaşu nu ar fi realizat nimic din toate acestea fără susţinerea la un anumit moment a colegilor liberali din fostul USL.

Lăsând la o parte găunoşeniile legislativului nemţean, statistic, în mandatul 2012 – 2016, indemnizaţiile aleşilor din AGA au crescut de la 37 de lei lunar la 2.000 de lei la Apa Serv, şi de la 20 de lei la 1.600 de lei la Troleibuzul.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.