Acasă Sport Înot – Cupa Bacăului, ediţia a IX-a: Delmadi Piatra-Neamţ a fost surpriza...

Înot – Cupa Bacăului, ediţia a IX-a: Delmadi Piatra-Neamţ a fost surpriza „Cupei Bacăului“

8974
6
DISTRIBUIȚI

l 20 de medalii a câştigat echipa celor 16 sportivi, la nivelul secţiunilor cadeţi, juniori şi copii

Ediţia cu numărul IX a concursului „Cupa Bacăului“ la înot s-a dovedit a fi concursul perfect pentru tinerii înotători ai grupării pietrene Delmadi. Desfăşurată în două reuniuni (sâmbătă de după-amiază până seara şi duminică de dimineaţă până la prânz), întrecerea din bazinul olimpic băcăuan a reunit la start 290 de sportivi legitimaţi în cadrul a 19 cluburi de profil din ţară. Evenimentul sportiv a fost rezervat copiilor născuţi între anii 2002 şi 2009, iar înotătorii Marius Radu şi Norbert Trandafir (foşti participanţi la ediţia Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro) au oferit reprezentaţii demonstrative.

CS Delmadi Piatra-Neamţ s-a întors de la Bacău cu 20 de medalii: 10 pentru locul I, 7 pentru locul II şi 3 pentru clasarea pe locul III. Ana Ştefură a obţinut cinci dintre medaliile pentru locul I ale echipei sale, iar la final s-a ales şi cu trofeul decernat celei mai valoroase sportive din concurs, la categoria celor născuţi în anul  2004. Pe podiumul întrecerii „Cupei Bacăului“ a urcat şi Delia Ana-Maria Zaharia, pentru cele două medalii de locul I şi altele trei pentru locul II. Ianis Grigorcea a obţinut un loc I, două locuri II şi un loc III, Andrei Mălinescu – un loc I, un loc II şi un loc III.  Miruna Trenchea a câştigat un loc I şi un loc II, iar Alexia Olariu s-a ales cu un loc III.  Remarcaţi în echipa condusă de Adrian Zaharia (preşedintele clubului) şi antrenorul coordonator Cătălin Stan au fost şi sportivii premiaţi cu menţiuni: Briana Merealbe (locul 4 la 50 metri fluture, la numai 2 secunde de locul I) şi Rareş Laiu. Acesta a obţinut un loc 5 la 50 metri fluture şi un locul 6 la 50 metri bras, iar la 50 metri spate a sosit la doar o secundă de podium.

La „Cupa Bacăului“, pentru echipa Delmadi au mai participat înotătorii: Andrei Tihenea (locul VI bras), Vladimir Pantază, Olivia Blaga, Cassiana Olaru, Rebeca Timofte, Karina Lupu, Daria Mujdei (toţi cu record personal) şi Ionuţ Meraru. În perioada 9-13 noiembrie, Delia Zaharia va participa la Hunedoara, în cadrul Campionatului Naţional de junior, tineret şi seniori, în bazin scurt (25 de metri).

La începutul lunii decembrie (9-11), aceeaşi sportivă de la CS Delmadi ne va reprezenta în cadrul ediţiei anului 2016 a Concursului Ţărilor Central Europene, întrecere programată la Kosice (Slovacia). Ana Ştefură şi Ionuţ Meraru vor mai concura în Campionatul Naţional de Poliatlon-cadeţi (12-14 ani) în perioada 15-18 decembrie, la Piteşti.

(Ciprian AVĂDANEI)

6 COMENTARII

 1. Felicitari…insa trebuie sa vedeti realitatea asa cum este…. daca au fost 2 sau 3 participanti , era normal sa ia medalia si reprezentanta/-ul dumneavoastra….iar aur la probe cu mai putin de 10 participanti e doar o bucurie de moment….Entuziasmul excesiv cu drapelul national la un concurs semiregional e o forma de manifestare exagerata, chiar penibila!

  • Adevarata valoare o vedem la un concurs national.Cati din acesti sportivi sant pe cele 3 trepte ale podiumului national?E adevarat ca trebuie sa ne bucuram pentru ei si la concursurile locale….insa sant lucruri exagerate cu drapelul si anumite declaratii ,dar acum fiecare cat de dreapta are “coloana vertebrala”..

 2. Ce probleme aveti cu drapelul?!Copiii acestia sunt mandri ca sunt romani(o sa le treaca probababil cand v_or mai creste).Bravo lor si parintilor care_i sustin.Presupun ca totul se face pe banii parintilor… Ironizati-i pe cei care-si promoveaza odraslele netalentate pe banii statului.Copii acestia chiar merita incurajati si da,laudati indiferent de talia competitiei.

 3. Stimate doamne Iulia/ Adriana,
  Intr-adevăr, este doar un concurs local dar pt.acesti copii de doar 7-8 ani este ceva important pt.care atât ei cât si antrenorii si-au sacrificat multe luni din viața lor, muncind. Si mi se pare normal sa se simtă mândri atunci când isi citesc numele in ziar!
  Cu siguranță este mult mai ușor sa criticați decat să va imaginați ce a fost in sufletul lor atunci când alți copii de vârsta lor mergeau vara la strand, la grătare iar ei erau la antrenamente, câte 2 pe zi uneori, iarna la patinoar sau pe partie iar ei nu puteau pentru a evita o fractură. …. Si mai ales ce greu e pentru părinți sa le explice că acum e greu pentru ei sa renunțe la timpul lor liber si la joacă dar ca in viitor vor aprecia.
  Si cum există si reversul medaliei, ca nu toți acesti copii sa devină campioni, ne bucurăm ca au un o copilărie trăită sănătos si cu mult sport in detrimentul tv-ului, tabletei sau gadget-urilor.
  Măcar startul in viață sa fie bun dacă nu il vor putea menține si tot înseamnă mult! Desi, tind să cred ca asa cum esti crescut de mic…asa vei face si atunci când vei deveni adult prin simplu fapt că asa ti se pare normal sa se întâmple si nu o vei percepe ca pe o corvoadă cum li se va întâmpla altora de vârsta lor.

 4. Din pacate se inteleg lucrurile gresit….nu avem o problema ca numele acestor copii se fac public in ziar,atata timp cat e liber la publicitate e foarte bine insa nu trebuie sa ignorati realitatea si aceea este de a nu exagera in manifestari ….in rest nimeni nu este talentat,doar muncind ajungi unde iti este locul.E “ok”..si publicitatea dar cand este cazul.

 5. Degeaba muncești dacă nu esti si talentat, d-na Adriana!
  Un compozitor poate face adevărate opere doar prin simplul fapt ca este talentat (si prin muncă bineînțeles) dar un constructor prin munca lui fizică nu va putea niciodată sa compună oricât ar munci….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.