l Ian Worboys, directorul general al celui mai mare parc de logistică din Europa, a spus că drumul până la Piatra-Neamţ a fost foarte lung
Fuga investitorilor străini de judeţul Neamţ este explicată chiar de către aceştia, care spun că infrastructura unul dintre motivele care stau la baza refuzului de a investi în economia locală. Asta pe lângă alte lipsuri pe care judeţul Neamţ le are şi, în acest context, are şi de suferit la capitolul dezvoltare economică. Reprezentantul P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi pan-europene de logistică, directorul general Ian Worboys a declarat că şi-ar dori să se dezvolte şi în zona noastră, numai că, din cauza insfrastructurii, acest lucru nu este posibil. Investitorul a povestit că a venit recent în Piatra-Neamţ şi drumul până aici a fost unul foarte lung, petrecând multă vreme până la destinaţie. Tocmai de aceea, judeţul nostru, inclusiv Moldova, a fost uitat de către investitor care şi-a îndreptat atenţia spre judeţe precum Timiş, Arad sau Cluj.
„Vrem să cumpărăm terenuri pentru construcţia unor depozite în zona de vest a ţării, ne uităm spre Timişoara, Arad sau Cluj. În Moldova este dificil să vină noi investiţii, pentru că nu sunt autostrăzi, în ciuda faptului că au fost bani de la Uniunea Europeană pentru construirea lor. Am fost recent la Piatra-Neamţ şi am făcut foarte mult pe drum“, a declarat Ian Worboys.
Acesta a adăugat că şi-ar dori să investească în zona noastră: „Noi, ca investitori, ne-am dori să beneficiem de forţa de muncă disponibilă de acolo, pentru că ştiu ca şomajul este încă ridicat în zonă“.
Lipsa investitorilor străini în judeţul Neamţ nu mai este o noutate de multă vreme. Anii în care erau injectaţi în economia locală zeci de milioane de lei au apus. Autorităţile, pentru care spusele investitorilor străini ar trebui să fie un semnal de alarmă, nu au făcut niciun demers în sensul îmbunătăţirii infrastructurii rutiere astfel încât judeţul Neamţ să iasă din această izolare.
Judeţul nostru nu a mai cunoscut de cel puţin trei ani o dezvoltare reală a economiei având la bază investiţii străine serioase, aşa cum se întâmplă în multe alte judeţe din ţară.
În luna septembrie, ca de exemplu, în economia locală au fost injectaţi numai 652 de euro, proveniţi de la două societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social şi poate una dintre cele mai bune luni ale anului. Şi asta pentru că au fost şi luni în care în economia judeţului nu a fost plasat niciun eurocent, ori alte luni în care capitalul străin a fost de până în 50 de euro.
(Natalia RÎŞTEI)
Neamt! Judet de kko cu saracie lucie si unele din cele mai scumpe piete si servicii din tara. Salarii de mizerie la nivelul Vasluiului si primari handicapati ce nu urmaresc decat interesul personal. Cand se vor mai duce din pensionarii care mai tin economia judetului= faliment. Industrie in Neamt : crasme si alimentari.
Probleme cu infrastructura avem in toata tara, nu doar in Neamt.
Păi să vină pe calea aerului.
Nu era un proiect la CJ pentru helioport pe Ceahlău?
Aterizează la Toaca, coboară cu… ce poate, se repară axialul, și cât ai zice ”drum bun”, ajunge la Piatra.
Lipsă de viziune, domnule! Lipsă de viziune!