Acasă Eveniment Infarct pe stadion

Infarct pe stadion

1482
1
DISTRIBUIȚI

Un om de afaceri în vârstă de 51 de ani, din Piatra-Neamţ, a făcut infarct, joi seară, în timp ce alerga pe pista de atletism a Stadionului Ceahlăul.

Martorii la nefericitul incident spun că bărbatul abia începuse să alerge când a căzut ca secerat, respirând sacadat. Când l-au văzut că începe să se învineţească la faţă, şi-au dat seama că este ceva grav şi au sunat la Ambulanţă. Până la sosirea echipajului medical, unul dintre cei prezenţi i-a acordat primul ajutor – masaj cardiac şi respiraţie artificială – salvându-i, practic, viaţa.

Pacientul a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe, fiind internat în secţia Anestezie-Terapie Intensivă. A fost, pe parcursul nopţii, legat la aparate pentru a fi ţinut în viaţă.

Ieri dimineaţă, medicii nemţeni au solicitat elicopterul SMURD – care a preluat pacientul de la stadion şi l-a transportat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Din păcate, elicoperul SMURD ajunge tot mai des în zona noastră pentru a prelua pacienţi cu grave afecţiuni. Penultima astfel de intervenţie a avut loc pe 9 iunie, când o pacientă în vârstă de 68 de ani, cu afecţiuni neurolo-gice, a fost transportată la o clinică din Târgu Mureş.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.