Acasă Economic Încurcăturile de la Drupo, desluşite de DNA

Încurcăturile de la Drupo, desluşite de DNA

2681
3
DISTRIBUIȚI

l cazul staţiei de asfalt de la Girov a ajuns la DNA, iar verificările se fac acum la Consiliul Judeţean l în cazul concasorului s-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu

Două anchete începute de poliţiştii de la Crimina-litate Economică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au ajuns în faza a doua a verificărilor, la finalul anului 2015. În cazul anchetei de la Drupo SA, ce viza achiziţia staţiei de betoane de la Girov, pe fir au intrat procurorii Direcţiei Na-ţionale Anticorupţie (DNA) Bacău care continuă verificările. „Subiectul activ al acestei anchete este Consi-liul Judeţean, fapt pentru care acest caz a fost predat procurorilor DNA“, a spus comisarul-şef Paul Tablan, comandantul IJP.

Predarea acestui dosar s-a produs în urmă cu câteva luni, iar în acest moment procurorii răscolesc hârtiile instituţiei pentru a afla cine a semnat, cum a semnat şi mai ales de ce s-au cheltuit sute de mii de lei pe o staţie care nu a funcţionat niciodată. Pe parcurscul anchetei se va stabili cu exactitate care au fost persoanele „interesate“ de acest caz şi care au făcut posibilă achiziţia staţiei.

Povestea pe care o citesc acum anchetatorii DNA începe pe vremea când director la Drupo era actualul senator Leonard Cadăr, cel care a făcut cea mai costisitoare şi mai neprofitabilă afacere.

Staţia de la Girov nu produce absolut nimic în acest moment, ba mai mult, Drupo are de purtat un proces costisitor cu firma ProSoft care ar fi trebuit să se ocupe de funcţionarea în bune condiţii a staţiei, dar care nu şi-a respectat contractul.

Din cifrele Consiliului Judeţean rezultă că s-au cheltuit deja peste 2,2 milioane de lei şi nu se produce nimic deoarece toată staţia funcţionează pe butan.

Concasorul căutat prin hârtii

Anchetatorii de la Criminalitate Economico-Financiară din cadrul IJP au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul concasorului aparţinând SC Drupo SA care a dispărut la fier vechi. Poliţiştii nemţeni nu au putut menţiona pe numele cui a fost deschis acest dosar, sau dacă sunt implicate mai multe persoane în posibilul abuz.

„În acest moment, colegii de la Criminalitate Economică sunt în faza în care au solicitat actele din care reiese parcursul acestui utilaj. S-au solicitat actele de la toate firmele implicate. Mai trebuie să primim un răspuns de la o firmă din Suceava şi apoi vom completa dosarul“, a mai spus şeful IJP.

Realitatea Media a atras atenţia în mai multe rânduri asupra afacerilor de la Drupo, iar în cele două cazuri, anchetele poliţiştilor au demarat ca urmare a dezvăluirilor făcute de noi.

(A.N.)

3 COMENTARII

  1. cata abureala cu drupo.ne-am plictisit de acesta taraganare.acusi se epuizeaza mandatul nemaipomenitului cadar si nu s-a facut nimic.prin ianuarie 2016 cel ce are dosarul se duce la pensie a facut multa vechime in munca cu acest dosar in geanta.acoperiti domnilor toti hotii politici si ocupati-va de gainari si de babele care vand urzici.

  2. Nea PUAL prea tarziu cu dosarul la DNA !!De fapt nu este singurul!!!
    Cadar s-a implicat ani de zile in furturile de balast de la BOTESTI impreuna cu alti golani de senatori, deputati, acusi le vene randul la toti, cat despre activitatea voastra!! multi pot pleca definitiv din sistem!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.