Acasă Eveniment Incendiul de la Brusturi, provocat de un scurtcircuit

Incendiul de la Brusturi, provocat de un scurtcircuit

2511
0
DISTRIBUIȚI

Pompierii au stabilit că incendiul petrecut în după-amiaza de 13 martie, la un saivan din satul Poiana (al comunei Brusturi), eveniment relatat în ediţia precedentă, a pornit de la un scurtcircuit produs la un cablu electric. Acesta alimenta un bec din saivan, şi nu era bine izolat.

La locul evenimentului au intervenit, în primă fază, doi ofiţeri şi zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu-Neamţ, cu două autospeciale, o ambulanţă SMURD (conform protocolului), iar ulterior o altă autospecială de stingere. Flăcările, care s-au extins şi la un depozit de furaje situat în imediata vecinătate a saivanului, au distrus în întregime adăpostul de animale, depozitul de furaje pe 70 de metri pătraţi, trei tone de fân şi 500 de kilograme de ştiuleţi. Două femei aflate în zonă au avut nevoie de îngrijiri medicale, una suferind o arsură minoră, iar cealaltă – un atac de panică.

Din păcate, în incendiu au murit un cal şi doi viţei, iar două vaci, care aveau arsuri pe trei sferturi din corp, au trebuie sa-crificate de proprietar. În schimb, pompierii au reuşit să salveze cele 180 de oi adăpostite în saivan. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.