Acasă Eveniment Incendiu la Ion Creangă

Incendiu la Ion Creangă

397
0
DISTRIBUIȚI

Joi seară (10 decembrie), din cauza materialelor combustibile amplasate prea aproape de o sobă, a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Ion Creangă. Alarma s-a dat pe la ora 18.30, iar pentru stingere au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Roman – cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Când au ajuns militarii, incendiul se manifesta într-una din camere şi la acoperiş, cu riscul de propagare la întreaga casă. Dintr-o cameră, pompierii au scos o butelie. Flăcările au mistuit doi metri pătraţi din acoperişul locuinţei şi bunurile materiale dintr-o cameră.

Ţinând cont de răcirea vremii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“ atrage atenţia asupra faptului că, de la începutul anului, din totalul incendiilor produse în judeţ, în medie, 18% au avut loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate şi 10% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii.

Având în vedere că temperaturile pe timpul nopţii au scăzut, IJSU recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau aparate ori mijloace electrice, să ia următoarele măsuri de prevenire: „Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată; nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu adormiţi niciodată cu soba aprinsă; verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi; nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile; nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice; decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi; nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul aprins în sobă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune!“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.