Acasă Administratie Încă un dosar de vaccinări „la chiuvetă“

Încă un dosar de vaccinări „la chiuvetă“

1026
0
DISTRIBUIȚI

Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului Tribunalului, au făcut 24 de percheziţii domiciliare, în judeţul nostru, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2021-martie anul acesta, cadre medicale (doctori şi asistenţi) din judeţul nostru (comunele Sagna şi Oniceni), Bacău şi Iaşi, au eliberat ilegal, contra-cost, certificate de vaccinare, care să ateste imunizarea anti-Covid-19. Clienţii erau găsiţi de intermediari, iar un certificat fals de vaccinare costa între 150 şi 300 de euro. Din această sumă, intermediarul îşi lua un anumit comision. În urma descinderilor de ieri, au fost descoperite şi ridicate obiecte, înscrisuri, date informatice, 57.000 de euro şi 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, în vederea audierii. La acţiune au mai participat ofiţerii anticorupţie, iar suportul a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Reamintim că, în ianuarie, într-un alt dosar de vaccinări „la chiuvetă“, au fost arestaţi intermediarul nemţean Dragoş Archir, asistenta medicală Aida Zabulic, doctoriţa de familie Aida Alungulesei (din Ţibucani), Cristina Macovei – medic de familie în Taşca şi doctoriţa ieşeancă Daniela Bejan. Aflaţi după gratii de mai bine de trei luni, nu este exclus ca aceştia să fi înţeles că îşi pot uşura situaţia, colaborând cu oamenii legii şi spunându-le despre alţi medici sau asistenţi implicaţi în „afacerea“ eliberării de certificate de vaccinare false.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.