Acasă Administratie Încă o eliminare la Bacalaureat

Încă o eliminare la Bacalaureat

236
0
DISTRIBUIȚI

Au 18 ani, dar unii absolvenţi de liceu gândesc precum puştii de grădiniţă. Deşi au participat la o simulare a examenului, în condiţii identice cu cele de la Bacalaureat, deşi li s-a spus de mai multe ori că în sălile de examen nu au voie cu nimic altceva decât instrumente de scris şi cărţile de identitate, deşi în fiecare centru de examen există săli special amenajate în care pot fi lăsate toate „accesoriile“, unii dintre candidaţi pur şi simplu nu se învaţă minte.

Ieri, la proba obligatorie a profilului, o absolventă a Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamţ, care a dat examen la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş„, a intrat cu telefonul mobil în sală. Şi nici măcar nu a avut inspiraţia să-l treacă pe modul silenţios. Aşa că, în plină probă, sunată fiind de cine ştie ce cunoştinţă, domnişoara i-a trezit din amorţeală pe profesorii supraveghetori. Puşi în faţa faptului împlinit, aceştia au aplicat regulamentul: au poftit-o afară, au anulat teza şi au semnalat cazul la Inspectoratul Şcolar. Acum, respectiva absolventă a ratat examenul şi nu are dreptul să se înscrie la următoarele două sesiuni; cum sesiunea specială de Bacalaureat (cea pentru olimpici) nu se ia în calcul pentru ispăşirea pedepsei, ghinionista sportivă se va putea prezenta din nou la examen în vara anului 2024!

Luni, la prima probă scrisă, fix aceeaşi ruşine a păţit un absolvent al Colegiului Naţional „Petru Rareş„ Piatra-Neamţ; este primul rareşist eliminat de la Bacalaureat în ultimele două decenii!

Astăzi, 22 iunie, este proba scrisă la alegere – în funcţie de profilul şi specializare. Poate nu va fi niciun eliminat…

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.