Acasă Economic În tot judeţul, O singură piaţă autorizată să vândă carne de miel

În tot judeţul, O singură piaţă autorizată să vândă carne de miel

1366
0
DISTRIBUIȚI

O singură piaţă agroalimentară din judeţ este auto-rizată sanitar veterinar pentru comercializarea de carne de miel, potrivit inspectorilor sanitari veterinari. De asemenea, doar în patru târguri se pot comercializa miei vii, iar în 68 de măcelării şi 30 de carmangerii se poate vinde carne de miel în condiţii care respectă legislaţia sanitar veterinară, toate aceste unităţi fiind autorizate. Este vorba despre hala agroalimentară din Săbăoani şi de târgurile din Tupilaţi, Târgu-Neamţ, Roznov şi Oniceni. În rest, nicio altă piaţă nu a obţinut autorizaţie sanitară veterinară de la Direcţia Sanitară Veterinară Neamţ.

În Piaţa Centrală din Piatra-Neamţ este vândută carne de miel, în condiţii improprii, dar comercianţii îşi văd de afaceri fără a fi deranjaţi de vreo autoritate. Mai mult, nicio piaţă din Piatra-Neamţ nu este auto-rizată sanitar veterinar, după cum ne-a declarat Ştefan Vulpe, administratorul special al CMI Urban, compania care administrează pieţele din municipiu. În schimb, mai spune Ştefan Vulpe, comercianţii care vând în pieţe sunt autorizaţi sanitar veterinar.

„Este o perioadă de compromis, însă cei care au închiriat tonetele, vitrinele frigorifice, care desfăşoară activitate în pieţele din municipiu, au fost verificaţi dacă deţin autorizaţii sa-nitare veterinare şi pot spune că sunt în legalitate. În schimb, nicio piaţă nu este autorizată sanitar veterinar“, a spus Ştefan Vulpe.

Totodată, în judeţ mai există trei abatoare auto-rizate sanitar veterinar în care pot fi sacrificaţi miei: Duofast Carm SRL Săvineşti, Dustim Prod SRL Piatra-Neamţ şi Agrosuind Com SRL Zăneşti.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.