Acasă Eveniment „Împrietenirea“, o nouă metodă de înşelătorie

„Împrietenirea“, o nouă metodă de înşelătorie

830
1
DISTRIBUIȚI

Imaginaţia escrocilor nu are limite. După ce luni în şir au înşelat oamenii prin metodele „Accidentul“ şi „Concursul“, acum au găsit o nouă modalitate de a-i păcăli pe creduli. Impostorii merg la domiciliile victimelor şi se recomandă ca fiind fie lucrători la firma de gaz, la cea de apă sau cablu sau comercianţi ambulanţi. Sub acest pretext pătrund în casele oamenilor, le cer acestora bani pentru anumite reparaţii sau produse şi astfel află unde îşi ţin banii. Ulterior, le solicită victimelor o cafea, un pahar cu apă sau o unealtă necesară în aşa-zisa reparaţie, timp în care ei fură banii sau alte obiecte valoroase.

Prin această metodă a fost înşelată zilele trecute o femeie din Trifeşti. La poarta ei a venit un bărbat care s-a recomandat ca fiind reprezentantul unei societăţi agricole. Sub pretextul că şeful lui, arendaşul, a calculat greşit valoarea arendei dându-i mai mult decât trebuia, bărbatul i-a solicitat victimei să îi restituie diferenţa de bani. Astfel a aflat unde îşi ţine femeia banii şi într-un moment de neatenţie i-a furat 15.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului. „Persoanelor care se prezintă la uşa sau la poarta dumneavoastră pretinzând că vând sau cumpără diferite produse, nu le permiteţi intrarea în locuinţă. Folosiţi lanţul de siguranţă când deschideţi uşa unei persoane necunoscute şi solicitaţi ca aceasta să se legitimeze. Păstraţi documentele şi bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră, şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane. Totodată manifestaţi prudenţă atunci când o persoană încearcă să vă pătrundă în locuinţă pe motivul verificării contorului electric sau a apometrului şi solicitaţi informaţii cu privire la pretinsele verificări direct de furnizorul de utilităţi. Nu daţi curs solicitărilor de genul sprijin financiar pentru cazuri sociale; în spatele acestor scopuri nobile se pot ascunde impostori!“, transmit reprezentanţii IPJ Neamţ într-un comunicat.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de urgenţă Poliţia! Nu lăsaţi să treacă timp de la comiterea faptei! Timpul scurs de la săvârşirea faptei, dacă este îndelungat, ajută infractorul să-şi şteargă urmele, îngreunând activităţile de identificare ale făptuitorului. (S. DAMIAN)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.