Acasă Administratie Împărţeala sinecurilor în societăţile Consiliului Local: Marius Ghineţ, noul director logistic al...

Împărţeala sinecurilor în societăţile Consiliului Local: Marius Ghineţ, noul director logistic al Publiserv

1890
0
DISTRIBUIȚI

De când cu schimbarea majorităţii în Consiliul Local Piatra-Neamţ, legislativul municipiului reşedinţă de judeţ se reconfigurează treptat, de vreme ce mai mulţi consilieri din alianţa majoritară au ales să- şi părăsească fotoliile pentru unele mai călduţe, în conducerea societăţilor subordonate. Cea mai recentă demisie din Consiliul Local este înregistrată pe numele lui Marius Ghineţ – PMP; acesta urmează să fie înlocuit cu mai tânărul său coleg de partid George Apetrei, în şedinţa din 27 februarie după ce a devenit, mai nou, director de logistică al societăţii Publiserv intrând astfel în echipa colegului de alianţă, Valentin Ciobanu (şi el tot fost consilier, dar PNL). Şi, dacă până nu demult şefiile la Publiserv erau deţinute cu caracter interimar, acum directorii sunt pe posturi „cu acte în regulă“ ca urmare a unor concursuri organizate… numai ei ştiu cum. Spunem aceasta deoarece, conform documentelor postate pe site-ul SC Publiserv SA Piatra-Neamţ, Marius Ghineţ şi Valentin Ciobanu au fost singurii candidaţi înscrişi pentru posturile de director general, respectiv director de logistică, astfel că nu au avut prea mare bătaie de cap să câştige examenul. Cât despre secretomania cu care s-au organizat înscrierile nu putem spune decât că PNL şi PMP se înţeleg de minune la „împărţeală“ atunci când vine vorba despre posturile de conducere în societate. Altfel, nu ne imaginăm cum nu s-a mai găsit nicio persoană din întreg oraşul să fie interesată de aşa funcţii bine remunerate şi relativ uşor de ocupat. Potrivit directorului societăţii, pe care l-am contactat pentru a-i cere un punct de vedere, „concursurile s-au organizat păstrând toate regulile de transparenţă. Am făcut anunţul public pe site-ul nostru, în presă (n.r. – precizând «cea naţională») dar nu e vina nimănui că nu au fost persoane interesate. Într-adevăr pot apărea suspiciuni, însă subliniez că noi nu puteam să împiedicăm pe nimeni să participe la concurs; pur şi simplu nu au fost doritori“, a spus Valentin Ciobanu.

De ce ai nevoie pentru a fi director la o firmă a Primăriei

Intrând în amănunte pe acest subiect, se cuvine să aruncăm o privire peste condiţiile pe care candidaţii doritori trebuiau să le îndeplinească pentru a ocupa funcţia de director de logistică la Publiserv. Acestea se rezumă la studiile universitare terminate cu diplomă de licenţă (nu se precizează un domeniu anume) şi experienţa în activitatea unor întreprinderi publice ori a unor societăţi din domeniul privat, la care se adaugă vechimea în muncă de cel puţin 5 ani. Cu aşa condiţii, despre care şi directorul Ciobanu a recunoscut că sunt „normale şi uşor de îndeplinit“ nu e de mirare că apar semne de întrebare referitoare la lipsa de interes a potenţialilor candidaţi. Una peste alta, poate cei care au pierdut barca de această dată vor fi mai atenţi să „vâneze“ un astfel de post cu proxima ocazie. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.