Acasă Eveniment Impact mortal cu poarta mănăstirii

Impact mortal cu poarta mănăstirii

1994
1
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Un bărbat de 58 de ani, din satul Bistriţa (comuna Alexandru cel Bun), angajat ca muncitor la UM 01407 Piatra-Neamţ, a murit, marţi seara (9 august) după ce s-a izbit cu scuterul în poarta Mănăstirii Bistriţa. Tragedia a avut loc pe la ora 22, în următoarele condiţii stabilite de poliţişti.

Gheorghe N. conducea pe strada Mănăstirii un moped, înmatriculat în Italia, fără permis şi fără a purta cască de protecţie. La un moment dat el a pierdut controlul asupra direcţiei, chiar la intrarea în curtea Mănăstirii Bistriţa, unde este o poartă ornamentală din lemn. Ajuns pe acostament, bărbatul s-a izbit cu scuterul într-o ţeavă de aerisire de la instalaţia de gaz metan, după care a ajuns cu capul în stâlpul porţii mănăstirii. Impactul a fost atât de violent încât o bucată din craniul victimei a rămas infiptă în lemnul porţii. După coliziunea, săteanul a fost proiectat într-o rigolă de scurgere a apei pluviale de pe marginea drumului.

La locul nenorocirii s-au prezentat mai mulţi poliţişti dar şi o ambulanţă, ulterior fiind chemat Serviciul de Medicină Legală. Cercetările şi măsurătorile la faţa locului au durat destul de mult ţinând cont că în zona unde a avut loc accidentul nu este lumină, iar oamenii legii au fost nevoiţi să folosească mai multe lămpi pentru a-şi putea face treaba. Investigaţiile de specialitate (medic-legale) urmează să stabilească dacă mopedistul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul împactului.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, prin vocea subinspectorului Elena Bulgărea, Poliţia vă transmite următoarele recomandări: „Nu conduceţi sub influenţa alcoolului! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive. Asiguraţi-vă mijloacele necesare de protecţie, în special pentru zona cervicală şi lombară, şi folosiţi întotdeauna casca de protecţie! Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţa, atunci când condiţiile de deplasare o impun! Asiguraţi-vă vizibilitatea în traic, cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum şi cu ajutorul unor elemente reflectorizante“.

Atenţie, începând cu data de 19 ianuarie 2013, conform legii, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM sau altă categorie! (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.