Acasă Eveniment Hoţ de 30.000 de euro – sub acuzare

Hoţ de 30.000 de euro – sub acuzare

538
0
DISTRIBUIȚI

Parchetul a finalizat ancheta şi a dispus trimiterea în judecată a lui Sorinel Mircel Zenica, bărbatul în vârstă de 51 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, reţinut cu „mascaţii“ după ce, pe 25 mai, a comis un furt de 30.000 de euro (bani şi bijuterii de aur) din casa unui concitadin de 26 de ani. Rechizitoriul care-l priveşte a intrat miercuri pe rolul instanţei şi urmează să fie controlat sub aspectul legalităţii în procedura de cameră preliminară.

Reamintim că Zenica este recidivist şi a mai comis infracţiuni atât în ţară cât şi în străinătate. În 2018, acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea unei tentative de omor. Conform sentinţei, atunci s-a întâlnit pe platoul de la Colibele Haiducilor cu Stela Manolache (34 de ani, din comuna Pângăraţi) şi a înjunghiat-o în piept cu un briceag, de mai multe ori.

Ulterior, individul s-a predat. La acea vreme a declarat că avusese o relaţie de prietenie cu femeia şi s-au certat. Victima, care era căsătorită, a negat şi a spus că doar a încercat să-l ajute să-şi găsească un avocat, şi de aceea şi-ar fi dat întâlnire. Prin decizia de condamnare, agresorul a fost obligat să-i achite despăgubiri de 31.000 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.