Acasă Eveniment Hoaţă căutată

Hoaţă căutată

621
0
DISTRIBUIȚI

Poliţia Municipială Roman cere sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unei femei, bănuită de comiterea infracţiunii de „însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor“. Aceasta a fost surprinsă de camerele video ale unui supermarket, pe 8 septembrie, când a luat un telefon mobil uitat de o clientă în ma-gazinul respectiv.

Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea suspectei este rugat să ia legătura cu cea mai apropiată unitate de Poliţie, ori să sune la 0233/742330 sau 112!

Conform articolului 243 din noul Cod Penal, „fapta de a nu preda în termen de zece zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la una la trei luni, sau cu amendă“. Cu aceeaşi pedeapsă este sancţionată şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de zece zile din momentul în care a cunoscut că acesta nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.