Acasă Administratie Gură de oxigen pentru Perla Invest: deocamdată o salvează gondolele

Gură de oxigen pentru Perla Invest: deocamdată o salvează gondolele

1226
0
DISTRIBUIȚI

Într-o perioadă în care societatea Perla Invest nu o duce prea bine din punct de vedere financiar, fiind în insolvenţă, o gură bună de oxigen o reprezintă… gondolele. Deşi la o primă vedere acestea se plimbă mai mult goale pe desupra oraşului, administratorii controversatului obiectiv spun că încasările din ultimele luni sunt mulţumitoare.

„Dacă în luna iunie a acestui an am avut 13.400 de turişti care s-au plimbat cu telegondola, iar în iulie – 14.800, în august numărul lor s-a dublat şi încă mai creşte. Estimăm ca la finalul lunii să avem peste 40.000 de turişti înregistraţi în evidenţe. De regulă în ultima lună a verii avem încasări mai mari, pentru că e perioada concediilor şi mulţi dintre cei care vin în Piatra-Neamţ pun şi telegondola pe lista obiectivelor de vizitat“ a declarat Lucian Morozan, administratorul special al societăţii Perla Invest.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul turiştilor a crescut cu aproximativ 6.000 şi, conform administratorilor, acum societatea este pe profit.

„În primele luni ale anului am fost pe pierdere, dar lunile de vară au compensat. Începând din mai suntem pe profit şi sperăm să rămânem aşa până la sfârşitul anului. Încasările de până acum acoperă, deocamdată, cheltuielile cu amortismentele“ a mai declarat Lucian Morozan, administratorul special al societăţii Perla Invest.

Tot pentru reducerea cheltuielilor şi pentru stingerea treptată a datoriilor pe care Perla Invest le-a acumulat de-a lungul timpului, programul de funcţionare a telegondolei a fost redus astfel: luni şi joi – de la 11.00 la 19.00; marţea – închis; miercuri de la 12.00 la 19.00; de vineri până duminică – de la 10.00 la 20.00.

Reamintim că problemele financiare ale societăţii care administrează telegondola din Piatra-Neamţ au apărut după ce nu a mai avut fonduri pentru a achita un împrumut de 42 de milioane de lei, către Alpha Bank. Între timp, creditul a fost preluat de primărie, care a obţinut recent şi o eşalonare a plăţii.

(R. Z.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.