Acasă Sport Fotbal / Selecţioner la lotul Under 18, pietreanul a intrat „în pâine“:...

Fotbal / Selecţioner la lotul Under 18, pietreanul a intrat „în pâine“: Costel Enache, invitat într-un seminar de instruire la Praga

4866
0
DISTRIBUIȚI

Cunoscut acum în calitate de selecţioner al reprezentativei tricolore Under 18, antrenorul pietrean Costel Enache a parti-cipat în perioada 31 august – 3 septembrie, la Praga, în cadrul unui seminar UEFA. Acţiunea a avut ca temă principala licenţă în pregătirea tinerilor fotbalişti de la secţiunea juniorilor A, în categoria Elită- UEFA. Alături de tehnicianul pietrean, în grupul oficialilor Federaţiei Române de Fotbal, pentru seminarul de la Praga au mai fost invitaţi alţi trei antrenori români plus un reprezentant al Şcolii Federale de Antrenori. Aceştia au fost: Adrian Văsâi (antrenorul Centrului de Excelenţă „Tricolor11“ Timişoara), Adrian Toader (antrenorul Centrului de Excelenţă „Tricolor11“ Târgu Mureş), Vlad Ungureanu (referent al Şcolii Federale de Antrenori) şi Nicolae Roşca, reprezentantul Academiei Gheorghe Hagi.

A supervizat antrenamentele de la Dukla şi Sparta Praga

Programul acţiunii din Cehia a inclus şi câteva vizite în cadrul şedinţelor de antrenament ale cluburilor Dukla Praga şi Sparta Praga, dar şi cele ale echipei naţionale Under 19 a Cehiei. În cadrul seminarului de la mijlocul săptămânii trecute, reprezentanţii din Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia şi România au discutat despre pregătirea antrenorilor cu specialişti din mai multe ţări. Având ca rol schimbul de experienţă, partea teoretică a cuprins şi o prezentare a reprezentanţilor ţărilor participante la seminar, fiecare cu specificul aparte.

Costel Enache a activat ca principal la Ceahlăul în perioada 2011-2013 atât în Liga 2, cât şi în primul eşalon, inclusiv în 2013. Pietreanul a avut o scurtă experienţă şi la alte formaţii înscrise în campionatul eşalonului secund, fiind adus de Florin Prunea la CSMS Iaşi şi de Aurel Braşoveanu la Dunărea Galaţi. La naţionala U-18, în afara lui Ianis Hagi de la FC Viitorul, sub tricolor, selecţionerul Costel Enache va mai lucra cu jucători precum Patrick Petre (Dinamo), Dragoş Cojocaru (Anderlecht), Nicuşor Carnat (Wolverhampton) şi David Popa (Birmingham).

Obiectiv măreţ: calificare la Turneul de Elită al preliminariilor CM 2017

Tehnicianul pietrean de 42 de ani a intrat în istoria fotbalului nemtean ca primul produs al Ceahlăului numit într-o funcţie oficială în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. La scurt timp după ce preşedintele Răzvan Burleanu l-a confirmat în calitate de selecţioner, Costel Enache a spus că-şi doreşte să reprezinte comunitatea cât mai bine, „pentru că ea m-a ajutat să ajung aici. Asta înseamnă să muncesc serios şi să am rezultatele pe care le dorim cu toţii“.

Cu pietreanul Costel Enache la cârma naţionalei de juniori Under 18, obiectivul tricolorilor îl reprezintă calificarea la Turneul de Elită al preliminariilor CM din 2017. Adversarii selecţionatei României la acest nivel de vârstă vor putea fi cunoscuţi abia în luna decembrie. Din octombrie, pietreanul îşi va cunoaşte mult mai bine elevii, pe perioada jocurilor test, programate la Piteşti („dubla“ cu Suedia), respectiv la Chişinău („dubla“ cu Moldova). (C. A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.