Acasă Sport Fotbal – Liga a V-a: Mâine, start de sezon nou în eşalonul...

Fotbal – Liga a V-a: Mâine, start de sezon nou în eşalonul secund fotbalistic nemţean

1305
0
DISTRIBUIȚI

Mâine (duminică) debutează o nouă ediţie de campionat la nivelul întrecerii celui de-al doilea eşalon fotbalistic nemţean. La startul noului sezon fuseseră aşteptate mai multe echipe decât cele 18 competitoare care au confirmat prezenţa. Ioan Costin Toma, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal aştepta, în urma discuţiilor preliminare, câte 12 grupări participante în fiecare serie. La capătul celor două săptămâni de amânare a debutului s-a ajuns la un număr dezechilibrat, cu doar 9 formaţii înscrise.

Biruinţa Gherăeşti nu a mai ajuns la start

„Am tot sperat ca la seria romaşcană (seria I, n.n.) să beneficiem de participare a zece grupări. Pe cei de la Biruinţa Gherăeşti, de altfel nişte oameni deosebiţi şi mereu susţinători ai activităţii sportive de masă, i-am aşteptat până în ultima clipă să completeze numărul participantelor. Păcat însă că nu mai au copii cu care să încropească o echipă pentru fotbal. Au avut patru-cinci puşti, dar care au plecat să completeze lotul celor de la Moldova II Cordun. Cei care practică oina la Gherăeşti sunt micuţi, la numai 15-16 ani“, spunea diriguitorul activităţii fotbalistice la nivel judeţean, Ioan Costin Toma.

Revine Energia Pângăraţi, iar CSM Ceahlăul este noutatea

În seria pietreană, noutatea este reprezentată de înscrierea celor de la CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ. La rândul lor, cei de la Energia Pângăraţi şi-au manifestat dorinţa revenirii în circuit, cu intenţii serioase de a progresa. Pe lista aşteptărilor a mai figurat gruparea din Bodeşti, ajunsă acum cu jucători împrăştiaţi în mai multe zone. Oficialii AJF au respectat programarea jocurilor în fiecare etapă, astfel încât meciurile să nu se dispute în cuplaj (unul după altul), în cazul formaţiilor aflate cu aceeaşi locaţie gazdă.

La finalul sezonului 2016-2017 din Liga a V-a nemţeană, drept de promovare către Liga a IV-a vor avea doar echipele câştigătoare a locurilor I din fiecare serie. La rândul lor, formaţiile clasate pe ultimele două locuri în finalul campionatului de Liga a IV-a, vor retrograda în Liga a V-a.

 

Fără etape intermediare în tur

 

Întrucât fiecare etapă aduce jocuri puţine (câte patru) în fiecare serie, AJF a renunţat la programarea meciurilor în etape intermediare, pe parcursul turului de campionat.

Competiţia eşalonului doi fotbalistic nemţean nu presupune eforturi financiare prea mari, pentru grupările participante.

În cele două serii, programul rundei inaugurale arată astfel:

* Seria I: Moldova II Cordun – Voinţa Boteşti / Siretul Doljeşti – Arsenal Văleni / Voinţa Valea Ursului – Voinţa Bozieni / Stejarul Stăniţa – Viitorul Ruginoasa. Unirea Dulceşti stă.

* Seria a II-a: Energia Pângăraţi – Voinţa Dochia / Ozana Timişeşti – Zorile Urecheni / Stejarul Ţibucani – CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ / Viitorul Podoleni – Flacăra Brusturi. Olimpia Grinţieş stă.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.