Acasă Sport Fotbal – Liga a II-a: Gazde fără eficienţă. Victoria o meritau oaspeţii!

Fotbal – Liga a II-a: Gazde fără eficienţă. Victoria o meritau oaspeţii!

1417
1
DISTRIBUIȚI

l FC Ceahlăul – Bucovina Pojorâta 0-0 l formaţia vizitatoare, nou-promovată din Liga a III-a a trimis balonul de două ori în barele porţii nemţene

Stadion: „Municipal-Ceahlăul“ / Spectatori: 50

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Prahova) – Iulian Brânză şi Ciprian Iovu (ambii Botoşani)

Formaţii:

FC Ceahlăul: A. Barna – Călin (60 Chitoşcă), Ichim, Cazan (cpt.), Margine – Popadiuc, Tăbăcariu, Stana, Ştefănescu – Nedelcu (53 Lupei), Căruţă (80 Drăghiceanu). Antrenor: Mihai Ionescu.

Bucovina: Pop – D. Critescu, Răuţă, Duţică, Jarda – S. Rus (71 Colţa), Ivan, Căinari (89 Patca), Juncănaru – Buhăceanu (60 Pădurariu), M. Coman. Antrenor: Bogdan Grosu.

Cartonaşe galbene: Ichim (5) / Ivan (9), Duţică (15), Colţa (76)

 

Ceahlăul a scăpat ca prin mi-nune de o nouă înfrângere pe terenul propriu. Sâmbătă, etapa cu numărul 8 din campionatul seriei I a eşalonului secund a consemnat pe Borzoghean derby-ul suferinţei. A fost reprezentaţia alor noştri cu nou-promovata Bucovina Pojorâta. La final, reprezentaţia nu a oferit gazdelor decât bucuria de a mai fi colecţionat încă un punct pe linia de clasament. Din nefericire, remiza de acum două zile nu ajută prea mult formaţia nemţeană, în tentativa de a părăsi ultimul loc între participantele competiţiei.

Prezenţi la meci dar absenţi în jocul echipei

Cu rebelii Ştefănescu şi Chitoşcă reveniţi în lotul de 18 (primul chiar retitularizat!), galben-negrii pietreni s-au chinuit la propriu. Meciul a avut ritm, chiar şi ocazii importante de gol, însă tonul pentru acestea l-au dat numai oaspeţii. Ca şi astă-vară, în testul câştigat de bucovineni, nou-promovata din Pojorâta a fost la conducerea jocului, pe teren. De partea alor noştri, am consemnat prea puţine intenţii, sforţări şi dorinţă, nu de a câştiga, ci chiar şi pentru a marca un gol în poarta adversarului. Asemeni vârstei clubului (86 de ani aniversaţi pe 20 octombrie) arată şi jocul echipei. Pe teren, blazarea a luat locul determinării de altădată, iar pentru o parte dintre jucători, prezenţa în jocurile oficiale de campionat a început să devină, cu fiecare etapă, un adevărat chin dacă nu chiar o bătaie de joc.

Luptă surdă pentru nimic

Buhăceanu a început seria ocaziilor mari de gol la poarta lui Barna. În minutul 3, uitat de fundaşii pietreni singurel în 6 metri, suceveanul a reluat balonul cu capul, dintr-o centrare, însă mingea a trecut peste transversală. Două minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă dictată pentru un henţ la Ichim, Jarda a şutat de la 17 metri pe sub zidul nemţean, însă Barna nu s-a lăsat învins şi a reţinut balonul. Cea dintâi oportunitate de gol a localnicilor a fost consemnată în minutul 9. Atunci, Stana a şutat bine dintr-o lovitură liberă de la 17 metri (zonă centrală), dar a fost rândul celuilalt portar, Pop, să se remarce, prinzând mingea chiar înainte ca aceasta să intre în poartă, la vinclu. Nici Rus nu s-a descurcat mai bine în tabăra vizitatorilor. Ajuns şi el singur-singurel în mijlocul careului mare al pietrenilor, a reluat balonul, cu latul piciorului, spre colţul lung, însă mingea s-a dus mai mult către ambulanţa din colţul terenului decât spre buturile porţii lui Barna. Stana (16) a mai încercat să-l surprindă pe Pop, tot cu un şut de la distanţă (lovitură liberă) către colţul scurt lateral dreapta, însă balonul scăpat de portar s-a dus înafara cadrului porţii. Şi Juncănaru a vrut să rupă echilibrul meciului, tot cu un şut în forţă, de la 25 de metri, dar Tăbăcariu a deviat atât cât a trebuit pentru ca mingea să ocolească spaţiul porţii pietrene.

Cele mai mari ocazii de gol ale primei reprize s-au ratat în partea a doua a mitanului de debut. După o lovitură de la colţul terenului (30), executată înalt în careul gazdelor, mingea a traversat tot grupul jucătorilor din faţa portarului Barna, a ajuns la Răuţă însă, de la numai 4 metri, scăpat din marcaj, acesta a reluat cu piciorul stâng, doar în plasa laterală a porţii nemţene. Ultimele două situaţii favorabile de gol au aparţinut galben-negrilor. Mai întâi Nedelcu (37) a pivotat greoi şi a preluat prea larg pentru şutul de la 12 metri spre poarta oaspeţilor, fază la care Duţică a acordat corner. Câteva secunde mai apoi, a fost rândul lui Căruţă să şuteze, din colţul careului de 16 metri, la colţul scurt lateral dreapta, pentru ca portarul Pop să reţină în doi timpi.

Actul secund a adus o altă mare ocazie de gol în contul formaţiei vizitatoare. Pe banca de rezerve, jucătorii, managerul sportiv Dan Mândrilă şi antrenorul Bogdan Grosu nu-şi puteau crede ochilor când acelaşi ratangiu de la debutul meciului, Valentin Buhăceanu a dat cu piciorul înscrierii golului la faza din minutul 55. Singur în 7 metri, suceveanul a şutat slab, permiţându-i lui Barna să devieze cu un ultim reflex balonul în afara terenului de joc. La faza ce a urmat, Coman, din numai 8 metri, nemarcat, a şters balonul cu capul, fără să-l poată trimite în poarta Ceahlăului. Asediul bucovinenilor a continuat, iar în minutul 60, Rus a reluat cu capul balonul venit dintr-o lovitură de colţ, portarul Barna părea bătut, dar mingea a lovit până la urmă bara porţii nemţene.

Căruţă l-a enervat pe Stana

În replică, atacantul Căruţă (66) a reuşit să-l enerveze la culme pe Stana. Mijlocaşul i-a servit o minge pe cap de la 35 de metri, după o pasă lungă pe verticală, iar Căruţă, nemarcat, parcă nu a dorit să marcheze cu lovitura de cap ce a dus mingea pe lângă ţintă. În faze notabile, confruntarea s-a terminat din minutul 70, atunci când oaspeţii au zguduit iarăşi barele porţii lui Barna, după şutul de la 30 de metri (lateral dreapta) expediat de rezerva Pădurariu. În faze notabile, confruntarea s-a terminat din minutul 82, atunci când fostul junior al Ceahlăului, Daniel Cristescu nu a reuşit să-l învingă pe portarul Barna. În celelalte partide ale seriei I din runda cu numărul 8 s-au înregistrat rezultatele: ACS Berceni – Oţelul Galaţi 3-2 / CS Baloteşti – SC Bacău 0-1 / Farul Constanţa – Rapid CFR Suceava 3-0 / Rapid Bucureşti – Dacia Unirea Brăila 3-1 / Acade-mica Clinceni – Gloria Buzău 6-1. Dunărea Călăraşi a stat.

Ionescu: „Jocul echipei reflectă situaţia în care am ajuns!“

Rămas să ducă pe mai departe povara conducerii tehnice la echipa de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamţ, antrenorul Mihai Ionescu recunoaşte că jocul echipei reflectă în mod fidel situaţia în care întreg clubul a ajuns la momentul de faţă. După ce săptămâna trecută lăsa de înţeles că-i este din ce în ce mai greu               să-şi motiveze echipa pentru partidele oficiale, acum, antrenorul Ceahlăului începe să nu-şi mai recunoască jucătorii la valoarea lor. „Îmi pun semne de întrebare asupra unor băieţi tineri din vestiarul nostru, în care am avut mare încredere. Dacă am ajuns să ne mulţumim cu un singur punct în faţa unei echipe venită din Liga a treia, înseamnă că suntem departe de momentul pe care-l dorim să reprezinte un nou început“. Unul dintre veteranii echipei, Daniel Stana a încercat chiar imediat după jocul de sâmbătă, printr-un ton ridicat în vestiar, să-şi trezească echipierii. Din letargia şi plictiseala care i-a cuprins sau mai degrabă din iluziile pe care colegii lui au început să şi le facă vizavi de transferul la mai bine. „Unii dintre jucători nu-şi dau seama că este o mare onoare pentru ei că au ajuns să joace la nivelul ligii a doua“, a replicat un reprezentant al echipei. Antrenorului Mihai Ionescu nu-i rămâne decât să se folosească de cei pe care-i are la dispoziţie. Sâmbătă, 17 octombrie, FC Ceahlăul se va întoarce la Suceava, pe Areni, în vederea disputei contra localnicilor de la Rapid CFR. Sucevenii au deja avantajul moral după izbânda adjudecată în Cupa României, tot pe teren propriu.

(Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.