Acasă Sport Fotbal / Geani Creţu, Pietreanul care chiar va reprezenta pe Dinamo în...

Fotbal / Geani Creţu, Pietreanul care chiar va reprezenta pe Dinamo în Champions League

1613
0
DISTRIBUIȚI

Cu pietreanul Geani Creţu echipa Under 19 a clubului Dinamo Bucureşti va participa în acest nou sezon în întrecerile UEFA Youth. Întrecerea respectivă este echivalentul celei mai puternice competiţii fotbalistice continentale adresată echipelor de club, Champions League. Creţu a fost folosit titular pe postul de mijlocaş central în sezonul trecut la nivelul întrecerii Liga Elitelor Under 19 pe plan intern. Împreună cu ceilalţi coechipieri de la Dinamo Bucureşti, pietreanul a reuşit să câştige în vara acestui an titlul de campion naţional la nivelul campionatului Ligii Elitelor U19.

Ieri, mijlocaşul pietrean şi ceilalţi jucători de la Dinamo Bucureşti au aflat numele adversarei din primul tur a UEFA Youth League. La prima apariţie a dinamoviştilor în această competiţie, aceştia vor juca împotriva formaţiei Lokomotiva Zagreb, campioana Croaţiei în campionatul sub 19 ani. Prima manşă se va disputa pe 27 septembrie pe terenul propriu (în capitală), iar returul este programat pentru 18 octombrie, la Zagreb.

În cadrul grupei U-19 de la Dinamo Bucureşti, pietreanul Geani Creţu îl are ca antrenor pe Ilie Poenaru. De la Piatra-Neamţ, spre formaţia din capitală tânărul jucător a plecat în urmă cu un an de zile. „Ţin minte că s-a întâmplat pe 5 august, când am plecat de la Piatra-Neamţ la Dinamo. S-a făcut un an, dar mi-a prins bine această promovare. N-am să uit însă niciodată de unde am plecat şi oamenii care m-au îndrumat spre fotbal“, spunea ieri talentatul mijlocaş Creţu. Până înainte de perfectarea transferului său la Dinamo Bucureşti, Geani activase în curtea Liceului cu Program Sportiv. I-a fost elev profesorului Gabi Rădulescu, antrenorul care l-a şi ajutat foarte mult. Sezonul precedent de campionat, pentru Dinamo, jucătorul pietrean a avut 15 goluri marcate, iar în cele trei jocuri marcate la me-ciurile din noua stagiune, Creţu a punctat deja în patru rânduri. Înainte de transferul său de la Piatra-Neamţ la Dinamo, mijlocaşul pietrean a fost convocat la mai multe acţiuni de selecţie în cadrul loturilor U15, U16 şi U17. „Sper ca pe viitor să intru şi în vederile selecţionerului echipei reprezentative U18“, a conchis Creţu.

În cazul în care vor reuşi să se ca-lifice în etapa superioară din cadrul UEFA Youth League, pietreanul Geani Creţu şi compania vor juca în turul II cu învingătoarea dintre Ludogoret şi Zeljeznicar.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.