Acasă Sport Fotbal – FC Ceahlăul: Reunirea a fost ieri, tot cu jucătorii localnici....

Fotbal – FC Ceahlăul: Reunirea a fost ieri, tot cu jucătorii localnici. „Echipa“ ajunge mai târziu

1210
0
DISTRIBUIȚI

24 de jucători a numărat ieri dimineaţă, în vestiar, lotul divizionarei secunde FC Ceahlăul. La momentul reunirii oficialilor clubului cu noul staff tehnic şi componenţii echipei au fost prezenţi acţionarul majoritar Angelo Massone, directorul executiv Ioan Mironaş şi trei antrenori: noul tehnician principal Stefano Maccoppi, antrenorul secund Dario Dighera şi profesorul Lidi Chertic de la LPS Piatra-Neamţ, cel care a răspuns de pregătirea echipei în ultimele jocuri oficiale din anul 2015. Cel din urmă, reprezentant al grupei de Elită FC Ceahlăul avea să aducă grosul numărului de jucători participanţi la cel dintâi antrenament oficial din anul 2016.

Miza, deocamdată tot pe lotul profesorului Lidi Chertic

Concret, profesorul Lidi Chertic a fost reprezentat la reunire de propriul său efectiv de jucători, participanţi în campionatul Naţional al Elitelor: Chelaru şi Cîmpeanu (portari), Hebriştean, Cădere, Olteanu, Mitrofan, Şoimaru, Amariei (fundaşi), Ştefăniţă, Barb Copoţ, Drăghiceanu, Cristea, Mateeş, Robert Vasile, Roşu (mijlocaşi), Nedelcu, Lupei, Mateiciuc (atacanţi). Lotul a mai fost completat cu Margine şi portarul Barna (rămaşi din vechiul grup al divizionarei secunde pietrene), mijlocaşul Pintilie, respectiv cu primele două noi achiziţii făcute de acţionarul majoritar Massone: spaniolul Ortega şi italianul Pantano.

Înzăpezit în drumul spre Piatra-Neamţ, fundaşul Călin a ratat întâlnirea cu ceilalţi coechipieri la primul antrenament oficial sub comanda noului antrenor. Un alt absent a fost mijlocaşul Tăbăcariu, jucător pe care conducerea FC Ceahlăul vrea să-l împrumute la o altă grupare, cel mai probabil în străinătate. „În acest fel, am mai câştiga şi ceva bani în vistieria clubului, dar şi jucătorul ar avea oportunitatea de a juca mai mult şi la un nivel mai mare“, declara directorul Ioan Mironaş.

Drăghiceanu, oprit să mai plece la teste. Şefii i-au spus: „Pe loc repaus“

Mijlocaşul Marian Drăghiceanu nu se va mai despărţi de FC Ceahlăul; cel puţin nu în perioada următoare. Tânărul fotbalist pietrean (elev al LPS-ului pietrean şi descoperit de Florin Axinia) ar fi trebuit să ajungă astăzi să susţină probe de joc în curtea uneia dintre cele două grupări internaţionale care şi-au anunţat disponibilitatea de a-l testa: Lazio Roma, respectiv Galatasaray Istanbul. „Marian este tot cu noi. Nu a plecat şi nici nu va pleca la vreo probă de joc, nicăieri, cel puţin în perioada imediată“, era răspunsul acţionarului majoritar Massone.

„Ne poate ajuta mai întâi pe noi, înaintea altora“

Antrenorul Stefano Maccoppi i-a cerut şefului său să-l păstreze pe Drăghiceanu în curtea Ceahlăului, pentru a-l testa îndeaproape: „Este un jucător de mare viitor, dar care ne poate ajuta mai întâi pe noi, înaintea altora“. Un alt jucător prin care diriguitorii clubului pietrean de fotbal ţin să câştige dintr-un eventual transfer profitabil este fundaşul Alexandru Margine.

Acţionarul majoritar al FC Ceahlăul, Angelo Massone asigura ieri, după reunirea lotului pietrenilor că efectivul echipei urmează să fie completat în alte două rânduri. Până la sfârşitul lunii ianuarie, antrenorul Stefano Maccoppi va putea miza în plus pe alţi opt-nouă „stranieri“, iar în primele săptămâni din luna februarie, profitând de eventualele oportunităţi favorabile clubului, în vestiar vor fi de toţi, alţi 12-15 jucători noi. „Ideea dorită este aceea de a integra jucătorii tineri din club pe lângă alţii, străini, care sunt avantajaţi de experienţa în plus acumulată“, este planul lui Massone.

„Au fost misiuni mai dificile de îndeplinit, în alte părţi“

Pentru noul antrenor italian de la FC Ceahlăul, provocarea de a antrena pe ultima clasată din liga secundă în România nu semnifică, deloc, o misiune ingrată. „Am mai avut parte de situaţii similare cu echipele mele. Ba, ştiu că au fost misiuni mult mai dificile de îndeplinit, în alte părţi“, a spus Stefano Maccoppi, ieri, după primul contact luat cu jucătorii, în curtea grupării galben-negrilor pietreni. La rândul lor, oficialii conducerii FC Ceahlăul susţin că trebuie să se considere norocoşi că Maccoppi a acceptat să li se alăture. „Până la urmă, Mister a venit să ne dea o mână de ajutor în tentativa salvării echipei de la retrogradare“ este de părere directorul Mironaş.

Maccoppi, preferat dintr-un grup de 15 antrenori

Stefano Maccoppi a fost alegerea acţionarului majoritar de la FC Ceahlăul, pentru numele antrenorului care să asigure salvarea echipei de la o nouă re-trogradare. Înainte de a face respectiva numire, Massone spunea că actualul tehnician a fost preferat dintr-un grup de 15 antrenori. „Maccoppi e cel mai potrivit, valoric şi moral, e cel care corespunde cerinţelor noastre imediate. Doar în Italia puteam găsi un nou antrenor pentru Ceahlăul“.

Lidi Chertic, dar şi Dario Dighera completează stafful tehnic

Profesorul pietrean Lidi Chertic a fost păstrat în cadrul corpului tehnic al divizionarei secunde pietrene de fotbal. Acţionarul Massone spune că-l doreşte pe acest antrenor întrucât „a demonstrat ceea ce era nevoie: competenţă şi ataşament faţă de club şi culorile echipei“. Ca antrenor secund al lui Maccoppi, pe banca tehnică a Ceahlăului a ajuns, de luni, un alt tehnician italian: Dario Dighera. Acesta nu este străin de fotbalul din România. Din contră, are acumulate mai multe cunoştinţe despre Liga a         II-a internă decât colegul său, Maccoppi. Dighera vine de la Brăila, acolo unde în sezonul precedent o-a dat o mână de ajutor lui Dan Pânzaru, pentru salvarea celor de la Dacia Unirea Brăila. „Ceahlăul de acum arată cu mult mai bine decât era Brăila, când am venit eu“.

Nici Dighera şi nici Maccoppi nu s-au gândit la numărul de puncte necesar pentru ascensiunea Ceahlăului în clasament. Cei doi ştiu doar că trebuie recupe-rate, imediat, cele patru puncte în clasament până la locul Oţelului, primul care scapă echipa de re-trogradarea directă. „Eu sunt convins că ne vom ridica la nivelul aşteptărilor multora, în aşa fel încât în primăvară vom număra victoriile: una după alta“, susţine Mario Dighera. Acesta din urmă a fost antrenor la AC Rimini. A devenit antrenor cu studiile de specialitate făcute la Coverciano, celebra şcoală de italiană de fotbal.

Până la finele săptămânii, componenţii lotului FC Ceahlăul vor „servi“ câte un antrenament în fiecare zi. Pentru sâmbătă sau duminică, antrenorii au rezervat un meci de verificare, anunţat „în familie“. În maxim două săptămâni, echipa va intra într-un program de pregătire centralizată pe plan local, cantonament ce va include şedinţe duble de antrenament, completate cu meciuri test în zilele de miercuri şi sâmbătă. „N-avem timp de pierdut cu vorbe şi planuri! Trecem la muncă pentru că rezultatele sunt cele care vor vorbi pentru noi, în campionat“, declara antrenorul Stefano Maccoppi. Pentru etapa pregătirilor iernii, antrenorul italian îşi doreşte închegarea unul lot omogen, dar şi atragerea susţinătorilor echipei. „În familia noastră este nevoie de toţi cei care iubesc fotbalul şi acest club!“.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.