Acasă Sport Fotbal – Echipa naţională Under 15: Pietreanul Costel Enache va continua ca...

Fotbal – Echipa naţională Under 15: Pietreanul Costel Enache va continua ca selecţioner în cadrul FRF

11052
0
DISTRIBUIȚI

l după experienţa trăită în cadrul lotului tricolor U-19, fostul jucător şi antrenor al FC Ceahlăul în prima ligă internă a preluat rolul de selecţioner în cadrul unei echipe naţionale abia formată: Under 15

Antrenorul pietrean de fotbal Costel Enache îşi continuă proiectele la care s-a angajat odată cu semnarea colaborării sale cu oficialii din conducerea Federaţiei Române de Fotbal. De la 1 noiembrie 2016, tehnicianul nostru şi-a încheiat mandatul în postura de selecţioner al reprezentativei tricolore de juniori U-19. În cadrul respectivei echipe naţionale, Costel Enache a reuşit multe aspecte pozitive, câteva obiective îndeplinite, dar ţinta principală a fost ratată după ce lotul tricolor U-19 nu s-a calificat la turneul final continental. Întrecerea preliminară importantă s-a desfăşurat în Olanda, acolo unde reprezentativa ţării gazdă şi cea a Norve-giei au obţinut accederea în etapa superioară a întrecerii europene. „A fost o lecţie intensivă, ceva inedit dar binevenit pentru mine. M-am dezvoltat, am aprofundat noi cunoştinţe. La final am ajuns la concluzia că România păstrează pe mai departe numeroase talente pentru fotbalul de mare performanţă“, spunea Costel Enache.

Prima acţiune a lotului tricolor U-15 va fi la Piatra-Neamţ

Antrenorul pietrean a ţinut să mulţumească celor care i-au acordat încredere, răbdare şi sprijin pentru momentul angajării la un nou proiect, tot în cadrul sectorului juvenil al FRF. Din finalul anului 2016, Costel Enache a fost numit în ca-litate de selecţioner la nivelul unei noi echipe naţionale formată: Under 15. Formaţia respectivă este rezervată tinerilor fotbalişti români născuţi în anul 2002. Prima acţiune importantă a lotului tricolor de juniori U-15 va fi desfăşurată sub conducerea selecţionerului Costel Enache la ….Piatra-Neamţ. Antrenorul a primit deja confirmări de acasă că baza sportivă a stadionului „Municipal-Ceahlăul“ va fi o gazdă perfectă pentru tinerii fotbalişti tricolori.

21 şi 23 februarie, meciuri test cu selecţionata Republicii Moldova

Cu prilejul cantonamentului programat la Piatra-Neamţ, Costel Enache vrea să perfecteze şi două meciuri internaţionale test pentru noii lui jucători. Parteneri de întrecere ai juniorilor tricolori U-15 se vor a fi componenţii echipei naţionale similare a Republicii Moldova, iar zilele alese pentru disputarea partidelor de verificare sunt 21 şi 23 februarie. Alături de selecţionerul Costel Enache, naţionala de juniori U-15 a României mai include în staff doi preparatori fizici şi doi antrenori cu portarii. „Este foarte important să ne cunoaştem jucătorii din ţară, să vedem unde avem probleme“ este principiul pe care se bazează selecţionerul pietrean la începutul noului său proiect.

Interes doar pentru „producerea jucătorilor la prima reprezentativă“

Enache nu a avut timp şi niciun ţel principal în stabilirea, până acum, a lotului lărgit pe care urmează să se bazeze în obiectivele imediate. În luna noiembrie, departamentul scouting al FR Fotbal i-a pregătit tehnicianului pietrean o listă cu 90 de jucători care ar putea fi selectaţi în prima fază. „Într-un anumit raport, la momentul actual sunt opt jucători concurenţi pentru câte un singur post din echipă. Nu mai este o presiune majoră a rezultatelor partidelor oficiale. Nu ne interesează neapărat formarea unei echipe, ci mai degrabă federaţia este interesată de producerea jucătorilor pentru prima reprezentativă“, a mai spus Costel Enache.

Doi pietreni în selecţionata lui Enache: Matei Ilie şi Marius Matei

Între cei 90 de aspiranţi la tricoul trico-lor U15 se numără şi doi tineri jucători pietreni. Este vorba de fundaş central Matei Ilie (fiul fostului jucător al FC Ceahlăul, Costel Ilie, actualmente antrenor principal la echipa de Liga 1, Concordia Chiajna), respectiv mijlocaşul Marius Matei, component al grupei de juniori FC Ceahlăul (prof. Gabriel Rădulescu). Lotul lărgit pentru acţiunea pregătită la Piatra-Neamţ va fi stabilit de Costel Enache în perioada imediată. Selecţia finală a echipei naţionale U-15 va fi desfăşurată la Tărlungeni. „Mi-am făcut o idee, ştiu câte ceva despre fiecare dintre băieţii ce vor compune această reprezentativă naţională“, completează selecţionerul pietrean. 23 este numărul jucătorilor (cu trei portari şi dubluri pe fiecare post în parte) pe care Costel Enache îi va alege în vederea participării pentru cantonamentul cu o săptămână de pregătire şi două jocuri internaţionale test, la Piatra-Neamţ.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.